Foto:Promo

Izložba u okviru projekta Podijum, četvrta po redu, pod nazivom Oslobađanje, održaće se od 7. do 17. septembra u Umetničkom prostoru U10.

Šta je nasleđe danas? Čega se najteže odričemo i da li naši savremenici i predmeti postaju jedino nasleđe koje imamo? Materijalno, sve ono opipljivo, bogatimo rečima i emocijama kako bi preraslo u jedino nasleđe za koje smo spremni da se borimo. Živimo sa predmetima koje smo, svesni toga ili ne, „opteretili“ imaginarnim diskursom i gotovo da se ne možemo osloboditi oformljenog narativa oko predmeta i ljudi, kaže se u saopštenju organizatora izložbe.

Ovog leta u sklopu projekta Podijum (12. jul – 2. oktobar) održane su već tri izložbe u Umetničkom prostoru U10. Izložbe koje se odvijaju u ovom periodu, bave se temama ekologije, feminizma i mladih u Srbiji i regionu.

Tim projekta Podijum čine pet istoričara umetnosti (Jovana Trifuljesko, Nevena Bogojević, Kristina Armuš, Bojana Jovanović i Stefan Ralević) koji se aktivno bave savremenim umetničkim tendencijama i načinima da se prevaziđu određeni problemi koji su prisutni u okviru savremene umetničke scene i šire.

Umetnički prostor U10 je nezavisni umetnički prostor posvećen afirmaciji savremene umetnosti, osnovan 2012. godine u Beogradu.

Bonus video: Red ispred galerije „Sanjaj“ u kojoj je izložba Miće Popovića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar