Sabor rokenrola u Guči Foto:Facebook

Lučanska opština je nadaleko poznata po Saboru trubača koji se više od 60 godina održava u Guči. Međutim ona postaje sve ozbiljnija tačka i na mapi rock festivala i to zahvaljujući Saboru rokenrola koji se ove godine po deveti put održava u Lučanima.

Iz godine u godinu festival raste i u Lučane dovodi sve značajnija imena domaće i regionalne andergaund scene.

Miloš Pajić i Dejan Janković koji su članovi organizacionog odbora ove divne manifestacije.

Sabor rokenrola u Guči Foto:Facebook

„Najveća novina u odnosu na prethodna izdanja je nova lokacija, sportski poligon osnovne škole, a koji je u blizini i novootvorene sportske hale. Od prošle godine smo prešli na dvodnevni format, tako da se festival ove godine održava u petak 19. i subotu 20. jula. Uvek se trudimo da publici ponudimo repertoar koji će obuhvatati starije, već proverene, velikane rock and roll scene, kao i neke od novijih izvođača koji traže svoje mesto na sceni. Vodeći se načelima koja smo ustanovili prethodnih godina, a koja su se po nama dobro pokazala, za ovu godinu smo se odlučili da pred lučansku publiku izvedemo sledeće bendove:

U petak 19. jula Del Arno Bend, Atheist Rap i Ritam nereda, a u subotu 20. jula Senshi, Dža ili bu, TBF i Turbo trans turiste. Ono što ne menjamo u odnosu na prethodna izdanja je besplatan ulaz, koji je svim posetiocima omogućen zahvaljujući ogromnoj podršci od strane Opštine Lučani i Centra za kulturu opštine Lučani“, kažu naši sagovornici.

Prethodnih godina festival su, pored domaće publike, posećivali i ljubitelji rokenrola iz okolnih gradova (Guča, Požega, Užice, Čačak, Kraljevo…), a na našim društvenim mrežama su nam se javljali posetioci i iz mnogih drugih delova Srbije, koristimo priliku da ih i ove godine pozovemo da nam se pridruže i provedu dve spektakularne večeri u Lučanima, poručuju oni.

Sabor rokenrola u Guči Foto:Facebook

Da su Lučanci i te kako zainteresovani za Sabor Rock and rolla uverili smo se u razgovoru sa Žarkom Mikovićem koji ističe da je redovan posetilac, od 2015. godine, kada je održano prvo izdanje festivala:

„Veliki sam ljubitelj muzičkih festivala i leta uglavnom provodim krstareći Srbijom od jednog do drugog. Naravno da mi je posebno zadovoljstvo kada red dođe na Sabor Rock and rolla. U
Lučanima sam imao priliku da čujem neke od meni omiljenih bendova kao što su Zoster, Hladno pivo, Obojeni program, Goblini, Koikoi…, a ove godine sa nestrpljenjem iščekujem 20. jul kada će u Lučanima nastupiti legendarni splitski sastav TBF“, rekao je on za naš portal.

Bonus video: Arsenal fest

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare