Zorana Manić Foto: Zoran Ilić

Knjiga "Igra beskonačne zakrivljenosti" Zorane Manić, srpske autorke koja živi i radi u Švajcarskoj, biće predstavljena večeras u 20 časova u Jazz Cafe Baru Mestašce.

Zavodljiva priča o susretu Reči i Muzike, filozofija izvan vremena i prostora, refleksija sažimanja čitavog univerzuma kroz život individue, privukla je veliku pažnju na nedavnom 65. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga gde je predstavljena široj javnosti.

Roman će uskoro upoznati i čitaoci sa francuskog govornog područja, a Zorana Manić takođe priprema scenario za film koji se radi po motivima ovog dela.

Večerašnju neobičnu promociju u organizaciji Portalibris, Cinemashina i Omny Production, otvoriće glumačka ekipa na čelu sa Radetom Ćosićem koji će tumačiti glavnu ulogu u pomenutom ostvarenju.

Foto: Zoran Ilić

Glumci će uz muzičku pratnju scenski prikazati delove iz knjige, a nakon toga sledi razgovor sa autorkom Zoranom Manić i gostima iznenađenja, kao i potpisivanje knjige. Tema zabave je „Happy New Year 1961“. Dress code podrazumeva retro/vintidž aksesoar ili odevni predmet.

Zorana S. Jean Manić (Beograd, 1991) završila je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik sa komparatistikom, nakon čega završava i M.B.A studije u Seulu.

Zorana Manić Foto: Zoran Ilić

Rano je počela da piše, a priče i pesme su joj nagrađivane na brojnim nacionalnim i internacionalnim književnim konkursima.

“Igra beskonačne zakrivljenosti” je njen prvi roman, koji je zamišljen kao treći u nizu od ukupno šest romana u serijalu. Jean Manić priprema i zbirku priča, kao i scenario za film koji se radi po motivima ovog dela. Trenutno živi i radi u Ženevi.

Bonus video: Glumice čitaju odlomke iz knjige Milene Marković

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar