Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Član Upravnog odbora Zadužbine Ilije M. Kolarca donirao je toj ustanovi novac kako bi se rešio problem neisplaćenih plata zaposlenima, potvrdio je za N1 direktor ove ustanove Aleksandar Peković.

„To je nama vrlo poznat donator, naš prijatelj. Član je našeg Upravnog odbora“, kazao je direktor ove ustanove Aleksandar Peković, prenosi N1.

Njegovo ime nije želeo da otkrije, jer, kako kaže, donator to ne želi.

A da li će se tom donacijom rešiti problem neisplaćenih zarada zaposlenim za jun i jul mesec, Peković kaže:

„Time će se pokriti jedan deo plata, tako da rešavamo taj problem. Očekujem od ponedeljka i razgovore sa Gradom.“

Članovi Upravnog odbora su: Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, Jasna Dimitrijević, pozorišna producentkinja, Maja Gruden Pavlović, profesorka Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, Branislav Mitrović, akademik, Bojan Bugarčić, SANU – upravnik poslova, Rade Vojnović, Ministarstvo kulture i informisanja i Obrad Tadić.

Kako direktor tvrdi, od sledeće godine tih problema neće biti.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ja sam prošle godine došao u Kolarac i ovo je moja prva godina na mestu direktora i zato me je ‘zatekao’ taj period letnje pauze. Sledeće godine nećemo imati više pauzu jer ulazimo u rekonstrukciju zdanja, i ona će takođe biti iz velike donacije. Sledeće godine radimo program za turističke grupe koje posećuju Beograd, ali i za Beograđane. Ovo nam je prva godina da nismo mogli da budemo spremni pored svih obaveza koje imamo, tako da sledeće godine tih problema neće biti“, ističe direktor.

Podsećamo, zaposleni u Zadužbini Ilije M. Kolarca nisu primili junsku i julsku platu jer ova ustanova kulture, koja se većinski samofinansira, tokom leta ima smanjen broj programa, a samim tim i prihoda. Za pomoć su se obratili Gradu Beogradu ali se još uvek nadaju njihovoj finasijskoj podršci.

Kako je ranije za N1 objasnio direktor ove ustanove Aleksandar Peković, nije tajna da „Kolarac“, kao institucija kulture koja se prevashodno samostalno finansira, ima probleme te prirode.

„Po završnom računu, koji je predat 31. marta ove godine, gotovo 82 odsto prihoda stvorili smo sami. Kada dođu letnji meseci i nemamo toliko koncerata i drugih dešavanja, onda nastaje problem“, pojasnio je on.

BONUS VIDEO: Stara škola u blizini manastira Rača postaje Muzej ćirilice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar