Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Koncertom bosanskohercogavačkog benda Mostar sevdah reunion sinoć je na žitnom trgu u Novom Pazaru počelo šesto izdanje Zeman World Music festivala.

Prvi Zeman World Music festival održan je 2018. godine, a cilj ovog festivala je po rečima organizatora očuvanje pre svega balkanske muzike, ali i pružanje publici u Novom Pazaru i okruženju da uživaju u alternativnim muzičkim pravcima kao i mladim umetnicima koji se kroz ovaj festival promovišu.

Foto: Irfan Ličina/Nova.rs

Mirza Redžepagić direktor ovog festivala rekao je za Nova.rs da je Zeman vremenom postao sumbol leta u Novom Pazaru i da ljubitelji kvalitetne muzike svake godine dolaze na ovaj festival u sve većem broju.

Istakao je da će ove godine pored sevdaha, publika u Novom Pazaru moći da uživa u koncertima savremenog džeza jer ih večeras očekuje koncert grupe Cicilia Barra i Lost Generation (s) Quartet čiji sastav čine muzičari iz Amerike, Italije, Brazila i Kolimbije kao i u zvucima kvalitetnog hip hop-a jer će se publici na ovom festivalu sutra veče predstaviti trenutno najpopularniji hip hip sastav sa ovih prostora Sarajevski bend Helem Nejse.

Bonus video: Buč Kesidi – Najave koncert, padne im sajt!

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar