Izložba "Oda Procesu" Aleksandre Mećave Foto: Umetnička galerija “Stara kapetanija”

„Oda Procesu“, prva samostalna izložba slika Aleksandre Mećave, biće otvorena u sredu, 6. marta u 19 časova, u Umetničkoj galeriji “Stara kapetanija” u Zemunu.

Umetnica se predstavlja slikama na akrilu, crtežima, instalacijom i video radom. U seriji radova fokusira se na kombinovanje, preklapanje i menjanje same linije znaka kojom dolazi do novih simbola. Svaki njen rad ima svoj tok, realnost i trenutak, gde je sam proces bitan kako u tehničkom smislu, tako i u ideji. Nastaju dinamični prizori nesaznatljivi do kraja u predmetnom smislu, satkani od monohromnih i valerskih istančanosti. Umetnica osvešćuje različite slojeve svoje likovne priče, vizuelno se igrajući sa svetlošču i belinom.

Aleksandra Mećava je rođena 1999. u Beogradu. Završila je osnovne i master akademske studije na odseku slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu. U Banja Luci je učestvovala u projektu Muzeja Republike Srpske ,,Istetoviraj grad“, gde je osvojila treće mesto. Od izložbi na kojima je učestvovala, izdvajaju se X Bijenale mozaika – na Oplenacu u Topoli, 39. Zemunskom salonu ,,Sa Zadovoljstvom” – u Umetničkoj galeriji „ Stara kapetanija“, na izložbi ,,Arhaično” u Hong Kongu (Jockey Club Creative Art Centre) u Kini … Pored slikarstva aktivno se bavi i scenografijom.

Kustoskinja izložbe je Branka Milutinović. Ovim događajem Umetnička galerija „Stara kapetanija“ otvara izglagačkku sezonu u 2024. godini.

Bonus video: Izložba: Vajar Eduardo Čilida

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar