Foto:Facebook/Fields

Glavni grad odavno nije imao prilike da bude domaćin ovako interesantnom festivalu.

Počev od večeras, pa sve do nedelje, na dve lokacije, Beograd će imati čast da bude organizator festivala Fields, na kome će nastupiti neka vrlo interesantna imena iz sveta alternativne, elektronske ili avangardne muzike.

U organizaciji koncertne agencije Connected Agency, koju predvodi nekoliko Rusa koji su odnedavno našli novi dom u našem glavnom gradu, u petak uveče u prostoru KPTM nastupiće 3Phaz, Bucalo, Miloš Zec, Saud i Na5a B2B Mane.

Žurka se u subotu i nedelju seli u jedan od najboljih prostora u gradu, Letnji Dragstor. Sutra uveče tamo će nastupiti James Holden kao zvezda večeri, ali i Waclaw Zimpel, Ishome, Uško, Tea Soti, Shadowax, Marzahn, Guido Mobius, So.Any, Discours Synthetique, Stas Calivas i Soy Any.

U nedelju nas pak u istom prostoru čekaju koncerti takvih imena poput Rhys Chatham, Serbian Guitar Ensemble, Lenhart Tapes, Svetlana Spajić i Tijana Stanković, Inturist, Dyw, Aleksandr Zalupin, Crno dete, Headhop i Sergej Kramcevič.

Kako se može pročitati na internet prezentaciji ovog festivala, „Fields kreće u potragu za balkanskim artefaktima, kopa po evropskoj avangardi i deli njenu matičnu kulturu“.

„Moskovski festival prešao je hiljade kilometara na jugoistok i preselio se u Beograd. Tokom svoje prošlosti, Fields je razvijao novu kulturnu atmosferu koja je okupljala radoznale tragače za muzičkim užicima iz mnogih epoha, subkultura i tačaka gledišta. Postrejveri i etno-futuristi, džez pankeri i akademski nihilisti, pop reformatori i transcendentni avangardisti su se sretali na Fields. Aktuelno izdanje Fields festivala predstavlja ekstatičnu razmenu iskustava. Pristrasno istraživanje novog zvučnog pejzaža i privremena obnova sopstvene, konvergencije kultura i mala proslava muzičkog hedonizma. Fields RS će krenuti na avanturistički izlet izvan žanrovskih bova. Avant-folk i queer elektronika u slovenačkom stilu, beogradski dub i tradicionalna a capella sa srpskog sela, američki gitarski minimalizam, britanski rejv raj, nju ejdž bekstvo iz Rusije“, sve to i još mnogo toga vas očekuje na ovogodišnjem Fieldsu.

Cene karata za svako veče ponaosob možete videti OVDE.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar