Igor Vuk Torbica, Foto: Ivan Dinić/Nova.rs

Igor Vuk Torbica bio je beskrajno darovit, svaka njegova predstava bila je osobena i nešto je obeležila, kaže glumac Vojislav Voja Brajović o tragičnom odlasku mladog reditelja.

Vest o smrti Igora Vuka Torbice u 34. godini u Rovinju odjeknula je i pogodila celu kulturnu scenu u regionu. Sestra mladog reditelja oglasila se porukom na Fejsbuku, a brojne njegove kolege i prijatelji biranim rečima se opraštaju od njega.

– To je tolika tragedija i šok za sve nas. Taj mladi čovek delovao je kao stub superiornosti i samopouzdanja, imao je svest o svom ogromnom daru i kada to nestane na takav način, to nas zaledi. To je teško nadoknadiv gubitak. Kod nas je bilo i postoji mnogo značajnih glumaca, ali je retko imati tako darovite reditelje. To je kao kad imate odlične violiniste ili pijaniste, a nemate uvek dobre dirigente – kaže Voja Brajović, glumac i predsednik Udruženja dramskih umetnika Srbije.

Brajović o Torbici govori sa velikim pijetetom i ističe njegovu darovitost.

– Mnogo mladih ljudi odlazi na takav način i to je strašno. Igor Vuk Torbica bio je beskrajno darovit. Njegove su predstave, sve koliko ih je bilo, izutetne. Svaka od njih bila je osobena, nešto je obeležila. On je kao mlad čovek već bio nosilac priznanja „Bojan Stupica“ – navodi poznati glumac.

Brajović nije igrao u Torbičinim predstavama, ali je mladi reditelj jednu od svojih prvih predstava režirao u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a zajedno su učestvovali pre dve godine na panelu u Gradu teatru u Budvi.

– Bila je to jedna dobra diskusija i on me je tada na neki način branio, branio je taj stav o slobodi u umetnosti i autorstvu u pozorištu – seća se Brajović.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar