Jedinstvenim istorijskim događajem, kao prvi festival ikada - Exit je otvoren iz svemira!

U saradnji sa Komitetom za razvoj svemirskog programa, Exit je ispisao stranice svetske festivalske istorije, poslavši poruku iz svemira čovečanstvu.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon prve ceremonije i drevnog ispijanja kakaa na Pachamama bini, zatim uz meditaciju, jedinstvene zvuke i poruke mira i ljubavi na Dance areni gde je nastupila Vylana Marcus, alhemičarka zvuka i vizionarka koja je posvetila svoj život muzikoterapiji, na Glavnu binu popeo se Vylanin muž Aubrey Marcus, filantrop i motivacioni govornik.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

– Budimo svesni trenutka u kom smo. Mi stvaramo za nas i našu decu budućnost. Stvaramo Novu Zemlju pun ljubavi i sloge. Osećajte tu energiju u duši i srcu, volite se i čuvajte – poručio je Marcus.

Na scenu je zatim stupio dečji hor Vokal Kids iz Pančeva koji je otpevao čuvenu pesmu EKV „Zemlja“ izazvavši jake emocije i ovacije u mnogobrojnoj publici koja je pristizala sa svih strana tvrđave.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

„Ovo je zemlja za nas i sve naše ljude“, poručila su deca.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Usledio je tradicionalni spektakularni vatromet.

Svakim minutom pristizao je sve veći broj ljudi na Main stejdž jer svi sa nestrpljenim iščekuju legendarni The Prodigy koji će kročiti na Glavnu binu u 23.30h.

Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Dance arenom večeras će zavladati ženski zvuk jer će DJ pult zauzeti Tijana T, Amelie Lens, Nina Kraviz, a veče će zatvoriti Indira Paganotto koja će početi svoj set u 6 ujutru.

BONUS VIDEO: Luna park: Vremeplovom na EXIT godine 2002.