Foto: Promo

Izdavačka kuća Arete objavila je dva nova naslova: “Mapa kajanja” belgijske spisateljice Natali Skovronek i “Kinderland” Rumunke liliane Korobke.

Natali Skovronek je rođena u Briselu 1973. Studirala je književnost i bavila se izdavaštom i modom.
Svoj prvi roman „Karen i ja“ objavila je sa 37 godina. Predaje u Centru za savremeno pisanje. Za „Mapu kajanja“ dobila je Evropsku nagradu za književnost 2020.

Natali Skovronek Foto: C. Hélie – Gallimard

„U novinama izlazi vest o smrti Veronike Verburgen. Dvojica muškaraca dele istu tugu: Danijel, njen muž, oftamolog i Titus, filmski stvaralac, njen ljubavnik.
A tu je i Mina, Veronikina ćerka, plod njene davne prve ljubavi. Upravo ona će krenuti u avanturu rasvetljavanja života i smrti svoje majke i otkrivanja konačne istine o njoj“, piše u opisu radnje romana.

Liliana Korobka (1975) je rumunska spisateljica i istraživaččica komunističke cenzure u Rumuniji. Objavila je nekoliko nagrađivanih knjiga teorije i proze. Za prozni prvenac „Negrissimo“ dobila je nagradu „Prometheus“. Njene knjige suprevedene na italijanski, nemački i slovenački. Živi i radi u Bukureštu.

Liliana Korobka Foto: Petrina Hicks

„Kinderland“ govori o životu dece bez roditelja i problemu preranog odrastanja. Kada roditelji odu iz sela u potrazi za novcem, dvanaestogodišnja Kristina ostaje sama sa svojom mlađom braćom i preuzima ulogu majke.

Kroz oči ove starmale devojčice otkrivamo sliku savremenog moldavskog sela u kojem žive samo deca i starci, kaže se u saopštenju izdavačke kuće Arete.

Bonus video: Šta je Beogradska filharmonija poručila Ivanu Tasovcu?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar