Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Za pet dana rasprodali smo sve četiri predstave koje su na repertoaru ovog i narednog vikenda. Uželeo se narod mjuzikla a mi igranja, kaže za Nova.rs Aleksandar Đaja, upravnik Pozorišta na Terazijama, koje će nakon tri meseca pauze večeras ponovo biti otvoreno za publiku.

Ovog vikenda na repertoaru je mjuzikl „Čikago“ u režiji Kokana Mladenovića, a narednog Bajagin „Sa druge strane jastuka“ reditelja Juga Radivojevića. Predstave počinju u 18 časova.

– Mučili smo se, najavljivali smo i otkazivali predstave zbog epidemiološke situacije. Nismo imali izbora jer su naše produkcije velike, svaki mjuzikl ima više od sto učesnika – tu su glumci, balet, hor, orkestar… „Čikago“, koji nismo igrali godinu dana, možda je i manji u odnosu na druge. Testirali smo sada na koronavirus 97 ljudi, a inače testiramo više od stotinu jer toliki je u proseku ansambl po predstavi. Mi ne možemo kao druga pozorišta da uradimo komad sa dva, tri lica, to nije naša koncepcija niti želimo da je menjamo – objašnjava Đaja i dodaje:

– Baletske vežbe smo počeli pre tri nedelje, polako su im se priključili i drugi, i sada će kompletan ansambl pozorišta biti na sceni. Svi su srećni što smo otključali katanac i što će publika opet biti u našem teatru.

Scena iz predstave „Sa druge strane jastuka“ Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dozvoljna popunjenost sale je, kako ističe, kao i u drugim pozorištima prepolovljena i to prilično utiče na njihovu finansijsku situaciju.

– Ne kažem da smo na gubitku, ali vrlo je po tom pitanju tesno sa 200 ljudi umesto 460 kad je puna sala. To je velika razlika jer su naši mjuzikli produkcijski skupi. Nadamo se da će ova situacija sa virusom da se sredi i da ćemo da se vratimo u staru formu u svakom pogledu.

Repertoar za mart mesec će, kako kaže, osim ove dve predstave koje se sada igraju, biti pojačan sa još dva mjuzikla a to su „Neki to vole vruće“ i „Mamma mia“.

– Svakog vikenda će se igrati jedna od ove četiri predstave, u blokovima – subotom i nedeljom.  A ono što je novitet jeste da planiramo „Flešdens“, probe počinju početkom aprila i očekujemo da sa tim mjuziklom izađemo početkom oktobra i da sa njim najavimo novu sezonu. Otkupili smo prava i, za sada, jedino što mogu da garantujem jeste da će to biti spektakl – otkrio nam je prvi čovek Pozorišta na Terazijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar