Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Dugo očekivani mjuzikl "Sa druge strane jastuka", po hitovima Momčila Bajagića Bajage, premijerno je izveden sinoć na sceni Pozorišta na Terazijama. Ovim pozorišnim hitom Pozorište na Terazijama proslavilo je 70. rođendan.

Ansambl Pozorišta na Terazijama prvi mjuzikl u novoj sezoni  odigrao je na sceni matične kuće. Publika je, uz sve preporučene mere zaštite od koronavirusa,  ispunila sva obeležena mesta u sali na Terazijama, da bi ispratili komad koji je, prema pesmama Momčila Bajagića Bajage, napisao Stevan Koprivica, a režirao ga Jug Radivojević.

Bajaga, koji je ranije izjavio da mu je pomalo žao što mjuzikl nije izveden u nekoj većoj sali, pošto je kao mogućnost najavljivana sala Sava centra, bio je veoma raspoložen uoči premijere. Ovo je njegov drugi mjuzikl, ali sasvim različit od „Ženidbe i udadbe“.

„Sa druge strane jastuka“, sa 30 hitova poznatog muzičara, u dva čina od po sat, povelo je publiku na nostalgični put u rane osamedesete, u neku vrstu, kako to kaže Koprivica, „urbane bajke smeštene u terazijski trougao“. Svi akteri, po Radivojevićevoj zamisli, sve vreme su na sceni – i glumci, i hor, i balet, i orkestar.

U glavnim ulogama pojavili su se Slaven Došlo kao Boža i Milena Živanović kao Tamara, a zajedno sa njima publici su se poklonili i Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Igor Damnjanović, Elizabeta Ðorevska, Danijel Korša, Kristina Savić, Duško Radović, Milan Tubić, Ljubiša Dinčić, Jelena Arsić, Nebojša Gromilić, Aleksandar Dunić, Nebojša Gomilić…

„Najnoviji mjuzikl Pozorišta na Terazijama mesto je magičnog susreta niza stvari. Najpre, ovo je novi spoj Pozorišta na Terazijama i muzike Momčila Bajagića Bajage koja ima posebno mesto, ne samo u našoj pop muzici, već znatno šire, na prostorima čitavog našeg regiona“, kaže o ovom mjuziklu Željko Jovanović, direktor umetničkog sektora Pozorišta na Terazijama.

Premijera „Sa druge strane jastuka“ prvobitno je bila planirana za mart, ali je zbog pandemije koronavirusa pomerena za jesen. Reditelj Jug Radivojević rekao je nakon što su probe obnovljene da „nikada nije lakše radio, iako su uslovi bili nikad teži“, uveren da su napravili predstavu koja će biti na ponos Pozorišta na Terazijama.

Prva repriza mjuzikla je večeras od 19.30 sati, a sledeća izvođenja su sutra uveče, pa 17. oktobra i u još šest termina do kraja oktobra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar