Foto: Foto: Ema Bednar; Promo/Laguna

Đorđe Bajić se vraća sa novim romanom u serijalu o inspektoru Nikoli Limanu, „Umri, ljubavi!“, kaže se u saopštenju Lagune.

Dok je njegova verenica birala idealnu venčanicu, neko je u prizemlju čuvene modne kuće Herman krvnički zario makaze u vrat bezobrazno zgodnom Oliveru Dilberu. Inspektor Nikola Liman se zainatio da prokrči put kroz šumu laži i obmana, ogoli istinu i pronađe zločinca. Da li je mladom i neodoljivom Dilberu došla glave jedna od šest žena koje su tog sunčanog podneva bile prisutne u modnoj kući – uključujući i Kristinu Pajić, ambicioznu advokaticu koja je u strasnoj vezi sa inspektorom… Ovo je ukratko siže novog Bajićevog trilera.

„ Čitaoci su zavoleli inspektora Nikolu Limana čitajući ’Smrt u ružičastom’ i tražili su njegov novi slučaj, pa sam im sa zadovoljstvom udovoljio, ovoga puta ’podignuvši uloge’. ’Umri, ljubavi!’ donosi priču u kojoj ne manjka uzbuđenja i preokreta, i koja je smeštena, u mom maniru, u prepoznatljiv ambijent srpske prestonice, sve to uz neka iznenađenja koja ne smem da otkrivam. ’Umri, ljubavi!’ izlazi u pravi čas, jer je u pitanju čistokrvni letnji roman koji će vam biti odličan saputnik na plaži i u trenucima dokolice. Nadam se da će svi koji mu daju šansu uživati u čitanju bar onoliko koliko sam ja uživao u pisanju“, kaže autor.

Đorđe Bаjić (Beogrаd, 1975) je srpski filmski i književni kritičаr i pisаc, mаgistаr teorije umetnosti i medijа. Pisаo je zа Popboks, Yellow Cab, Huper, kulturni dodatak NIN-a… Trenutno piše filmske kritike i tekstove iz domena umetnosti i kulture za City Magazine i Vreme, a zajedno sa Zoranom Jankovićem od februara 2016. godine uređuje portal Filmskog centra Srbije.

„Umri, ljubavi!“ Đorđa Bajića u prodaji je od srede 12. jula.

Bonus video: Đorđe Kadijević o 50 godina od prvog horor filma „Leptirica“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar