Slađana Milošević i Boris Miljković Foto:E-stock/Časlav Vukojičić/Vesna Lalić/Nova.rs

Slađana Milošević nam je dala identitet i rodonačelnica je nečeg što će se kasnije zvati pop star, kaže za Nova.rs Boris Miljković povodom odlaska pevačice u 69. godini.

„Seksi dama“, „Amsterdam“, „Recept za ljubav“, „Simpatija“ bile su neke od pesama kojima je Slađana Milošević, koja je preminula danas posle kratke i teške bolesti u Zemunskoj bolnici, promenila ovdašnji muzički pejzaž.

A jedna od ličnosti koja je pomogla da te nove muzičke tendencije dopru do šireg kruga ljudi bio je Boris Miljković, koji je u tandemu sa Branimirom Dimitrijevićem Tuckom potpisao kultne TV emisije „Rokenroler“ i „Niko kao ja“. I zato ne čudi što posle odlaska Slađane Milošević za Nova.rs kaže:

– Slađana je vrlo dobro definisala ulogu žene u rokenrolu. To su bile osamdesete kad je, čak i u svetu, bilo samo nekoliko umetnica. Bile su tu Krisi Hajnd iz Pritendersa, pa Peti Smit, tek nekoliko Amerikanki koje su na određeni način bile prisutne na medijskoj sceni. A Slađana je bila vetar sa istoka. Ona nam je dala identitet, i rodonačelnica je nečeg što će se kasnije zvati pop star, i ženska rok/pop zvezda. Njen talenat i pojavnost u potpunosti su korespondirale s imenima mnogih pominjanih, a nismo tad ni slutili da nam vreme, koje sledi, donosi dominaciju ženske misli unutar velike sveopšte misli. A Slađana je bila prva koja nam je to donela – smatra Miljković.

I dok naviru sećanja naš sagovornik priznaje:

– U ovim trenucima čovek sabira koliko je njen doprinos veliki i koliko smo izgubili odlaskom Slađane Milošević.

Priseća se Boris Miljković na kraju i da, dok su zajedno radili, s početka osamdesetih, bili su veoma bliski:

– Slađana je tada bila vedra, šarmantna, i dama kreativnog uma i duha.

Bonus video: Slađana Milošević

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare