Umetnički ansambl "Stanislav Binički", Foto:Screenshot/Youtube/Министарство одбране и Војска Србије

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" održaće 20. septembra, u 11 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine promenadni koncert "Bah 335".

Koncert „Bah 335“ (335 u nazivu koncerta jeste broj godina od rođenja J.S. Baha) ujedno je prvi nastup Umetničkog ansambla MO „Stanislav Binički“ u zatvorenom prostoru, kao i prvi koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, od izbijanja epidemije koronavirusa.

Na koncertu posvećenom Bahovoj muzici, uz ansambl „Stanislav Binički“ nastupiće mladi, ali već afirmisani muzičari: Dušan Toroman (klavir), Marija Kovač (flauta) i Milena Maleš (klavir).

Ansamblom će dirigovati Pavle Medaković, a autor projekta je Zlata Maleš.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Kolarčeve zadužbine, po ceni od 200 dinara, navedeno je u saopštenju Zadužbine.

Proslavljeni violinista Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održaće koncerte u Kolarčevoj zadužbini 28. i 30. septembra i 1. oktobra, umesto ranije planiranih nastupa 16. i 19. marta, koji su odloženi zbog epidemije.

Korejska pijaniskinja Jol Eum Son, koja je trebalo da nastupi u aprilu, održaće koncert 17. oktobra, a direktorka Kolarčeve zadužbine Jasna Dimitrijević najavila je osam koncerata pijaniste Aleksandra Madžara na kojima će izvesti osam Betovenovoh sonata.

Datumi još uvek nisu određeni. Dimitrijević očekuje da tri ili četiri koncerta budu u decembru, a ostali u januaru.

Kolarčeva zadužbina se po izbijanju pandemije suočila sa ozbiljnim finansijskim problemima. Projektno finansiranje i odlaganje i otkazivanje 160 programa doveli su do duga od 30 miliona dinara, te se jedna od najstarijih kulturno-obrazovnih institucija našla u opasnosti da trajno zatvori svoja vrata.

U međuvremenu im je obećana pomoć, a u Kolarčevoj zadužbini očekuju i rešenje za trajno finansiranja te ustanove.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar