OTKRIVAMO: Ovo su članovi tima Duška Vujoševića za Beograd

Izbori 2022 17. mar 202211:12 > 11:56
Podeli:
Foto: Ivan Dinić/Nova S, Vesna Lalić, Nova S

Nosilac liste opozicione grupacije “Ajmo ljudi” na beogradskim izborima, Duško Vujošević, predstaviće danas svoj tim za Beograd. Kako saznaje Nova.rs, ekipu proslavljenog košarkaškog stručnjaka u prestonici činiće, između ostalih, advokat Sead Spahović, bivši guverner Narodne banke Srbije, Dejan Šoškić i član Glavnog odbora Sindikata rudarstva i energetike "Nezavisnost" u termoelektrani "Nikola Tesla", Dragoslav Ljubičić.

Kako je rečeno našem portalu, ova imena nisu jedina koja će činiti tim najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana i nosioca liste koalicije „Ajmo ljudi“ u Beogradu.

Kompletan tim Duška Vujoševića biće predstavljen danas u 19 sati u sali “Karbon”.

Spahović će, kako saznajemo, u Vujoševićevom timu biti zadužen za borbu protiv korupcije, Šoškić za ekonomska pitanja, a Dragoslavu Ljubičiću biće poverena briga o pravima radnika, a uz to baviće se i sindikalnim pitanjima.

Pročitajte još...

U izjavi za naš dnevni list, Vujošević je rekao da je njegov tim sastavljen od vrhunskih eksperata iz oblasti ključnih za rešavanje problema Beograda.

"Radi se, ne samo o stručnjacima u svojim profesijama, već i o ljudima koji su spremni da svoje ime i znanje daju na raspolaganje rešavanju nagomilanih problema u zaštiti duha našeg glavnog grada. Svojim angažovanjem u politici, želeo sam da dam primer svim stručnim i časnim ljudima da se politički aktiviraju i da politika više ne bude teren koji svi izbegavaju iz straha da će se uprljati", rekao je Vujošević.

On je naveo da je posebno zahvalan timu koji mu se priključio i da je uveren da će zajedno poslati snažnu poruku svima koji mogu da doprinesu opozicionoj borbi.

"I zato 'Ajmo ljudi' da konačno vratimo vrednosti i moral u politiku, jer samo tako možemo da se izborimo za stvarne promene na bolje", zaključio je Vujošević.

Ko su članovi tima Duška Vujoševića

Sead Spahović je bivši državni prvobranilac i poznati advokat, koji je u više navrata u javnosti govorio sprezi države i kirminala, kao i problemima sa korupcijom. On je u razgovoru za NIN istakao da je kriminal u Srbiji srastao sa izvršnom vlašću.

Sead Spahović Foto: N1

"Кod organizovanog kriminala neko mora da bude mafijaš. Skupština interesuje tajkune, da bi mogli legalno da se bogate, jer se kod nas krade po zakonu. Кriminalcima trebaju MUP, BIA, VBA i Uprava carine. Nemaju oni vremena da se bave sudijama, njih interesuje da suđenja i ne bude”, govorio je on.

Spahović je donedavno bio angažovan i kao branilac bivše državne sekretarke u MUP-u, Dijane Hrkalović, ali joj u međuvremenu otkazao punomoćje.

Dejan Šoškić je redovni profesor na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, a svojevremeno je, u periodu od 2010. do 2012. godine bio na mestu guvernera Narodne banke Srbije. Sa te pozicije otišao je pre isteka mandata, a ostavku je podneo zbog zbog najavljenih izmena o Zakonu o Narodnoj banci Srbije kojima je narušena nezavisnost centralne banke u odnosu na izvršnu vlast, što nije u skladu sa međunarodnim standardima. Uoči izbora, Šoškić se pominjao i kao mogući predsednički kandidat, međutim, on je tu mogućnost odbacio, navodeći da ga to ne interesuje.

Dejan Šoškić. Foto: Vesna Lalić

U intervjuu za naš dnevni list, Šoškić je govorio ekonomskoj poziciji Srbije, ističući da je naša zemlja trenutno jedna najnerazvijenijih zemalja Evrope.

“Daleko smo iza Bugarske i Rumunije u odnosu na koje smo u proteklom veku tradicionoalno bili ili na približno istom nivou ili čak iznad njihovog nivoa. Uz to, u poslednjih desetak godina Srbija je ubedljivo najstagnatnija ekonomija u grupi od dvadesetak sličnih evropskih zemalja,posebno od 2012-2016. godine”, rekao je on za naš dnevni list.

Dragoslav Ljubičić biće deveti na listi koalicije "Ajmo ljudi" na beogradskim izborima, a istovremeno će biti i član Vujoševićevog tima za sindikalna pitanja i prava radnika. U nedavnom intervjuu za naš dnevni list, Ljubičić je istakao da je njegova asocijacija na Vujoševića - mukotrpan, predan i samopregoran rad.

Dragoslav Ljubičić Foto: N1

“Uvek daje sve od sebe i pokušava od tima koji vodi da izvuče maksimum. On je sinonim borca protiv ove vlasti i svakog nivoa nepravde u društvu. Da sam ja neopredeljen, na samo saznanje da je Dule Vujošević rešio da se aktivira za opštu dobrobit, ne da ne bih imao više razmišljanja da li treba da izađem, nego bih bio ubeđen da moram”, obrazložio je on svoje učešće u timu za Beograd.

BONUS VIDEO Duško Vujošević o Vesiću: Nudio je moju bolničku listu medijima

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar