Sa početkom prodaje "folksvagena ID.3", napokon su poznate i sve cene za model koji se smatra "golfom budućnosti". Nudiće se u sedam različitih verzija, kako bi obuhvatio brojne namene, a od kojih najskuplja varijanta ima domet od čak 550 km.

Nemački gigant zvanično počinje da prima porudžbine za svoj budući klasik – potpuno električni ID.3. U ponudi je šest osnovih verzija, baziranih na sistemu sa baterijom od 58 kWh i dometom od 420 km, koje pokreće elektromotor snage 150 kW (204 KS) i 310 Nm obrtnog momenta, dok je pogon na zadnjim točkovima, a ubrzanje do 60 km/h iznosi 3,4 sekunde.

Pročitajte još:

U osnovnom paketu opreme, koji obuhvata navigaciju, adaptivni tempomat i komfort dodatke za korišćenje mobilnog telefona, početna cena za ID.3 iznosiće 35.575 evra. U ponudi su i verzije Life, Style, Business, Family, Tech i Max, sa različitim dodatnim opcijama, pa se cene kreću i do 43.680 evra.

Najskuplja opcija je Tour koja dolazi sa baterijom od 77 kWh i dometom od 550 km. Opremljena je brojnim funkcijama za komotnije putovanje, poput „head-up“ displeja, naprednog audio-sistema, matrix LED svetala, sedišta sa masažom, 19-inčnih točkova i svim sistemima asistencija dostupnim za ovaj model.

Cena za ID.3 Tou  iznosi 45.917 evra. Kupci u Nemačkoj imaće na raspolaganju i ekološku subvenciju od gotovo 10.000 evra pri kupovini, od kojih sa 4.000 evra učestvuje kompanija Folksvagen.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram