U novembru prošle godine britanski proizvođač otkrio je da će ući u trku superluksuznih i snažnih SUV-ova, predstavivši svoj prvi model u ovom segmentu – DBX. Upravo je sa njim nedavno startovala proizvodnja u novoj fabrici Aston Martina

Prvi “aston martin” koji će se proizvoditi u novoj fabrici u Velsu biće “DBX” – ujedno i prvi SUV model britanskog proizvođača. Ujedno, ovaj model označava i početak potpuno nove ere brenda, u kojoj će fokus biti na tome da u segmentu krosovera, koji im je do sada bio nepoznat, isporučuju izuzetne performanse, stil ali i upotrebljivost.

Podsetimo da je “DBX” luksuzni SUV sportskih karakteristika, kog će pokretati agregat iz Mercedes-AMG odeljenja. Radi se o V8 turbomotoru, zapremine četiri litre koji razvija 550 KS i 700 Nm obrtnog momenta. To znači da će veliki SUV, sa novim pogonom na svim točkovima, do stotke stizati za 4,5 sekundi, a maksimalna brzina iznosiće 292 km/h. Koristiće i Mercedesovu 9G-Tronik transmisiju, kao i 48-voltni blagi hibridni sistem.

“Aston martin DBX” obilovaće prestižnim materijalima i luksuznim enterijerom i, bez obzira na to što će biti ručno izrađen, imaće sve najsavremenije sisteme asistencija i bezbednosti.

Sa očekivanom cenom od oko 190.000 dolara, “DBX” ulazi u ring gde ga čekaju “lamborghini urus”, “rolls-royce cullinan” i “bentley bentayga”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram