Foto: BMW

Danas je BMW prikazao svoj prvi SAV (Sports Activity Vehicle) na potpuno električni pogon. Sa ovim modelom minhenski proizvođač ulazi u deo segmenta gde ga čekaju Mercedesovi EQC i Audijevi e-tron modeli, kao i Jaguar I-pace, a uskoro i Porsche Macan EV.

“iX3” je novi član BMW-ove električne porodice koja nosi prefiks “i”. Tako je model “X3” u stvari sada postao i prvi model ove kuće koji nudi sve vrste pogona, od dizelaša, benzinca, plug-in hibrida do električnog.

Novi “iX3” koristi petu generaciju BMW-ove e-Drive tehnologije. To, između ostalog, znači i novu snažnu bateriju koja obezbeđuje domet od 460 km (WLTP), odnosno 520 km (NEDC). Na brzom punjaču potrebno je 34 minuta da se napuni do 80 %.

bmw
Foto: BMW

Elektromotor razvija 286 KS i 400 Nm obrtnog momenta, pa “iX3” do 100 km/h stiže za 6,8 sekundi.

Nudiće i različite režime vožnje, a da bi se obezbedilo pravo BMW iskustvo vožnje, snaga se prenosi na zadnje točkove.

Foto: BMW

Sa standardnim “X3” novi električni deli dimenzije, s tim što je težište vozila 74 mm niže. Nudi prostranu kabinu, a prtljažni prostor je 510 litara zapremine.

Od “X3” se razlikuje po skoro zatvorenoj prednjoj maski, plavim okvirom “bubrega” i još ponekim plavim ukrasima eksterijera.

Enterijer je opremljen “Live Cockpit Professional” instrumentacijom poslednje generacije, sa velikim ekranima, a sistem se može ažurirati i daljnskim putem. I unutra postoje plavi detalji koji “iX3” vizeulno razlikuju od verzija na konvencionalni pogon.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)