Nova.rs u Minhenu testira čuveni redni „šestak“ iz BMW-a (VIDEO)

Testovi 06. nov. 202120:20 > 26. nov. 2021 11:24
Podeli:

Malo i mi da "tizujemo" dok ne prođe embargo koji nam je BMW zacrtao. Naime, do određenog datuma u novembru ne smemo da objavimo utiske iz vožnje pojednih modela koje smo, kao jedina redakcija sa Balkana nedavno vozili u Minhenu. Tamo je naš portal imao priliku da proveri šta sve jedan motor, u ovom slučaju čuveni redni "šestak" može da pruži u dijametralno različitim vozilima. Na testu smo imali najnovije modele: BMW seriju 2 Coupe, BMW seriju 4 Gran Coupe i BMW X4 M Competition, o kojima ćemo pisati uskoro.

Pročitajte još:

Svaki ljubitelj BMW-a zna za čuveni redni „šestak“. Reč je o motoru sa 6 redno postavljenih cilindara po kome je bavarski brend poznat decenijama unazad. Danas se najnaprednije izdanje ovog motora ugrađuje u brojne BMW modele.

Dok ne istekne embrago na utiske i kadrove iz vožnje, možemo da vam prikažemo statične snimke i najavimo da ćete ekskluzivno na našem portalu u emisiji „Vožnja sa Tinom i Nebojšom“ uskoro moći da vidite, ali i čujete najnovije modele iz BMW-a. Prvenstveno mislimo na novu Seriju 2 Coupe, kao i na Seriju 4 Gran Coupe i to u njihovim trenutno najsnažnijim verzijama.

Do tada, u videu na početku ovog teksta pogledajte tri različita modela koje pokreće trolitarski redni šestocilindarski motor.

Osim kupea i kupe-limuzine, na raspolaganju smo imali i sportski SUV BMW X4 M Competition, o kome ćete čitati ranije.

Svi ovi modeli su pod haubom imali 3.0 benzinski redni „šestak“. BMW M240i i BMW M440i Gran Coupe razvijaju 374 KS i 500 Nm, dok X4 M iz istog motora izvlači čak 510 KS i 650 Nm, što je i najsnažnija verzija rednog šestocilindarskog motora iz BMW-a ikada.

Uskoro opširnije.

Bonus video: Pogledajte koji smo još BMW vozili u Nemačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram