Ko više voli Audi, a ko BMW i Mercedes-Benz?

Auto 02. sep. 202121:0411 komentara
Podeli:
Foto: Bashigo / Shutterstock.com

Nedavno su obrađeni podaci koji se tiču prodaje luksuznih marki automobila za čitav svet. Tako sada znamo koji premijum brend je u prvoj polovini godine bio najtraženiji na planeti. A, znamo i gde se više ceni Audi, a gde BMW, Mercedes-Benz i drugi iz ovog segmenta. Nije iznenađenje da se na jugu i istoku Evrope, pa tako i Srbiji, od luksuznih automobila najviše traže oni marke Mercedes-Benz. Ipak, drugi nemački brend je globalno uspešniji.

Pročitajte još:

Pored najtraženijih modela automobila po zemljama Evrope koje smo nedavno objavili na našem potralu, sada imamo i uvid u premijum segment, pa na spisku ispod možete da vidite koji su se luksuzni brendovi od svih u ponudi najviše kupovali u prvoj polovini 2021. i u kojim zemljama koji od njih prednjači.

Očekivano je da se u Evropi od svih skupljih automobila najviše traže oni iz tzv. nemačke premijum trojke, a to su modeli marke Audi, BMW i Mercedes-Benz, i tek ponegde na severu Volvo. U Evropi od svih tržišta dostupnih za analizu, BMW se traži u najviše zemalja, a odmah potom Mercedes-Benz, podaci su Jato Dynamics.

Najtraženije premijum marke Evropa, Rusija, Turska:

Audi: Hrvatska, Slovenija, Francuska, Italija, Španija, Velika Britanija

BMW: Austrija, Belgija, Danska, Estonija, Kipar, Nemačka, Letonija, Luksemburg, Holanija, Poljska, Rumunija, Ukrajina

Mercedes-Benz: Bugarska, Češka, Grčka, Mađarska, Portugal, Rusija, Srbija, Slovačka, Švajcarska, Turska

Volvo: Finska, Norveška, Švedska

Foto: Engin Sezer / Shutterstock.com

Šta je sa ostatkom sveta i drugim premijum markama?

Prema podacima o prodaji, a koje su obuhvatile 70 zemalja sveta u kojima je moguće analizirati tržište, pored BMW-a koji je najtraženiji u najviše zemalja sveta (28) uključujući i najveća tržišta (SAD i Kinu), Mercedes-Benz (18), Audi (9), od ostalih premijum brendova najbolje se kotira Lexus.

Ova japansku marku najviše kupuju u Bahreinu, Japanu, Kazahstanu, Kuvajtu, Libanu, Omanu, Vijetnamu, na Tajvanu, kao i u Ujedninjenim Arapskim Emiratima.

Sledi je Range Rover koji se u ovom segmentu najviše traži u Kataru i Jemenu, a u Južnoj Koreji je najprodavaniji domaći luksuzni brend – Genesis.

Sve ostale zemlje sveta u klasi luksuznih vozila biraju modele iz nemačke premijum trojke.

Bonus video: Brza vožnja u novom BMW-u Serije 2 Coupe

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar