Kontroverzan dizajn ali nije maska: Novi BMW Serije 2 Coupe

Auto 10. jul. 202110:48
Podeli:
Foto:BMW

Druga generacija najmanjeg kupea bavarske kompanije debitovala je na Festivalu brzine u Goodwood-u, a na tržište stiže početkom sledeće godine. Iako nova Serija 2 Coupe nije dobila vertikalnu masku hladnjaka poput one kod Serije 4, dizajn je prilično kontroverzan i unikatan.

BMW Serije 2 Coupe biće standardno dostupan sa pogonom na zadnjim točkovima, dok će najsnažnija verzija biti opremljena xDrive sistemom pogona na svim točkovima.

Na početku prodaje biće dostupne tri verzije. BMW 220i imaće dvolitarski turbo benzinac sa 184 KS i 300 Nm, biće dostupna i dizel verzija 220d sa dvolitarskim agregatom koji razvija 190 KS i 400 Nm, dok se na vrhu ponude nalazi M240i, koji će biti jedini automobil u ovoj klasi sa trolitarskim linijskim motorom sa 6 cilindara. Radi se o dobro poznatom agregatu koji razvija 374 KS i 500 Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,3 sekunde i elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Foto:BMW

Kada govorimo o dizajnu, jasno je da je silueta automobila preuzeta od prethodnika ali je nova Serija 2 Coupe značajno redizajnirana. Umesto očekivane vertikalne maske hladnjaka koju smo videli kod Serije 4, tu su konvencionalni horizontalni „bubrezi“.

Foto:BMW

Međutim, sada je tema rasprave u automobilskom svetu izgled svetala koji je kako kažu u bavarskoj kompaniji „inspirisan Serijom 02 koja se proizvodila od 1966. do 1977. godine“. Pogotovo kontroverzan je dizajn zadnjeg dela automobila, gde su sama svetla dosta manje veličine u odnosu na ostatak game bavarske kompanije, što se pojedinim ljubiteljima BMW-a nije preterano svidelo.

Foto:BMW

Izgled unutrašnjosti je dobro poznat iz ostatka game, a nova Serija 2 standardno dobija prednja sportska sedišta sa opcijom grejanja koja donose komfor na dužim putovanjima ali i odličnu bočnu podršku. Tu je i sportski multifunkcionalni volan sa novim dizajnom tastera, dok je centralna konzola orijentisana ka vozaču, što je i očekivano od BMW-a.

Foto:BMW

S obzirom da je BMW Serije 2 Coupe debitovao u Goodwood-u, prvo su objavljene cene za tržište Velike Britanije gde ovaj model startuje od 41 hiljade evra, dok je za najsnažniju verziju M240i potrebno izdvojiti oko 54 hiljade evra.

Bonus video: Leteći automobil u Slovačkoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar