Testiranje električne Cupre Born na -30 stepeni (VIDEO)

Auto 08. apr. 202118:15
Podeli:
Foto:Cupra

Pred zvanično lansiranje, prvi Cupra električni model Born prolazi poslednje zimsko testiranje u blizini Arktičkog kruga. Vozi se tokom 30.000 km na zaleđenom jezeru, kada se proverava kako se električni sistem nosi sa najtežim vremenskim uslovima. U videu pogledajte kako izgleda vožnja automobila na struju na -30 stepeni C.

Ovo je odlučujuća faza u razvoju i proveri električnih automobila, a iz Cupre kažu da je podrazumevala više od 1.000 testova u kojima su inženjeri proveravali tehnologiju, dinamiku vožnje i udobnost.

Zima na samo nekoliko kilometara od polarnog kruga, gde lokalna kultura koristi oko 200 reči za opis snega, podrazumeva podlogu potpuno prekrivenu ledom.

Temperature dosežu 30 stepeni Celzijusovih ispod nule, a test poligon je krug od 6 kilometara na zaleđenom jezeru.

Foto:Cupra

Čak dve godine su inženjeri iz Cupre proveli u ovom surovom okruženju testirajući automobile. Sada, u poslednjoj fazi testa pre lansiranja modela Born (o kom više možete da saznate ovde), u najtežim uslovima forsiraju svoj prvi 100% električni automobil do krajnjih granica.

Foto:Cupra

“Električne performanse na ekstremnoj hladnoći. Ovo je odlučujuća faza u razvoju Cupre Born. Ekipa proverava električni automobil tokom više od 1.000 testova na najhladnijim temperaturama na planeti. Test podrazumeva vožnju od 30.000 kilometara danonoćno. Cilj je da obezbedimo da Cupra Born pruža najbolje performanse u bilo kojim uslovima.“- kažu iz kompanije.

Dinamika vožnje je bila jedna od značajnih stavki pri razvoju prve električne Cupre. Adaptivna šasija i podešavanje čvrstine ogibljenja testirani su na posebnoj kružnoj stazi. Unutrašnji deo staze je očišćen od snega, dok spoljni nije, što je obezbedilo idealne uslove da inženjeri mogu da podese automobil kako žele – a to se u slučaju ove Cupre odnosilo na pravi sportski osećaj u vožnji, bez zagađivanja okoline.

Pogledajte kako izgleda vožnja električnog automobila na -30 stepeni Celzijusovih.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar