Cupra: Prvi električni model biće „el-Born“

Podeli:

Prvi model na struju sa znakom brenda Cupra, koji na osnovi Seatovih modela pravi atraktivne sportske verzije, biće "el-Born". Budući električni hečbek isticaće se atraktivnim sportskim izgledom, ali i ubrzanjem od 2,9 sekundi do 50 km/h.

Koncept koji smo imali prilike da vidimo prošle godine na Seatovom štandu tokom salona automobila u Ženevi – «el-Born», pridružiće se porodici sportskih modela Cupra, što će ovaj gradski model učiniti i njihovim prvencem na struju.

„Cupra el-Born“ će se dizajnerski dosta razlikovati od Seatove verzije električnog hečbeka, budući da će obilovati upadljivim sportskim detaljima eksterijera i enterijera. U kabini će biti sportska sedišta i volan, kao i prepoznatljivi tasteri za „cupra“ režime vožnje.

Model nastao na Folksvagenovoj MEB platformi, namenjenoj isključivo vozilima na električni pogon, koristiće bateriju od 77 kW koja će moći da obezbedi i do 500 km dometa. Zahvaljujući mogućnosti brzog punjenja, za domet od 260 km biće potrebno svega 30 minuta, što je i više nego dovoljno za jedan gradski model.

Snažan pogonski sistem obezbediće da brza „cupra el-Born“ do 50 km/h stigne za svega 2,9 sekundi, što je i očekivana brzina kretanja kroz gradske zone.

Osim brzine i dinamične pojave, Kuprin „el-Born“ biće maksimalno povezan i opremljen „head up“ displejom sa sistemom proširene realnosti.

Najmanja i prva „cupra“ na struju na tržište stiže sledeće godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar