Foto: sylv1rob1 / Shutterstock.com

Tesla je opozvala gotovo 6.000 automobila u SAD zbog problema s labavim zavrtnjima kočionih čeljusti koji mogu dovesti do niskog pritiska u gumama, odnosno do njihovog izduvavanja.

U Teslinoj prijavi američkoj nacionalnoj upravi za bezbednost saobraćaja navodi se da zbog tog problema nije zabeležena nijedna nesreća do sada, ali ističu da će obaviti inspekciju opozvanih vozila i pritegnuti ili zameniti sporne delove.

U Tesli su sad preduzeli i mere koje će sprečiti problem labavih šrafova tokom procesa sklapanja vozila, piše zimo.dnevnik.hr. Tesli ovo nije prvi problem sa kvalitetom i vozilima uopšte.

I bezbednost njihove tehnologije autonomne vožnje nedavno se našla na udaru, nakon što je grupa američkih vlasnika vozila brenda Tesla navela da autopilot može „lagano da se prevari“ tako da se aktivira i kad niko ne sedi na mestu vozača. Američki Senat je tako na zahtev zastupnika demokrata dobio poziv za federalnu istragu u saobraćajnoj nesreći s Teslinim vozilom u kom su poginula dvojica muškaraca dok nikog nije bilo na vozačkom mestu.

S druge strane, norveški sud nedavno je doneo presudu u kojoj je Teslu proglasio krivom za prikrivanje brzine punjenja baterije i njenog kapaciteta putem softverskih nadogradnji pa je svakom vozaču podnositelju tužbe dodeljeno 15.000 dolara odštete zbog toga.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar