Foto: Promo

Početak proizvodnje ovog vrlo očekivanog modela koji je bio zakazan za kraj ove godine, ipak je pomeren za 2022., a kupci su o tome obavešteni putem konfiguratora modela gde sitnim slovima piše da će za prve primerke ipak morati da se čeka malo duže.

Kada je kompanija Tesla u julu predstavila finansijske rezultate za drugi kvartal ove godine, i dalje su tvrdili da će proizvodnja njihovog električnog pick-up modela započeti krajem godine u Teksasu, nakon Modela Y.

Međutim, pošto je pomeren i početak proizvodnje ovog električnog krosovera, postalo je jasno da će Tesla Cybertruck ipak kasniti sa isporukama. To je sada i zvanično potvrđeno, na sajtu kompanije i to na odeljku konfiguracije automobila. Ovo važi za sve tri varijante Cybertrucka, uključujući dve najsnažnije verzije, sa dva odnosno tri elektromotora, koje su trebale prve da debituju. Da li će prvi primerci biti isporučeni početkom ili krajem 2022. godine, i dalje nije poznato.

Tesla Cybertruck, Foto: Promo

Prema nezvaničnim informacijama, potražnja za ovim električnim pick-up modelom je ogromna. Priča se da je kompanija Tesla dobila čak 1,25 miliona rezervacija, ali dugo čekanje moglo bi da navede potencijalne kupce da se predomisle. Pogotovo jer ove godine stiže električni Hummer u pick-up izdanju, a tokom 2022. i električni Ford F-150 Lightning.

Bonus video: Snimci iz drona na deponiji u Vinči

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)