Od sada i na solarnu energiju: Tesla ima nove elektropunjače

Auto 25. jun. 202109:35
Podeli:
promo
promo

Proizvođač električnih automobila Tesla u Kini je otvorio prvu solarnu punionucu za ova vozila. Punionica se napaja pomoću solarnih panela i ima prostor u kom se skladišti energija.

Zahvaljujući Sunčevoj energiji stanovnici grada Lasa mogu da napune svoje električne automobile, piše Energetski portal.

Prema pisanjima stranih medija, kompanija Tesla je 2016. godine kupovinom preduzeća SolarCity ušla u sektor solarnog biznisa. Tada su rekli da nameravaju da razviju sopstveno poslovanje u ovoj oblasti.

Kompanija proizvodi Solar Roof sistem za proizvodnju električne energije, koji izgleda poput običnih crepova za krov, i sistem Powerwall koji može da skladišti energiju koju generišu solarne ploče.

Tesla je u 2020. godini proizveo neverovatnih 500.000 električnih vozila, pa se može reći da je rad na solarnim punionicama samo nastavak njihovog uspešnog poslovanja.

Veća potražnja za e-vozilima zabeležena je širom sveta. A iz ove kompanije poručuju da je prošla godina bila je prekretnica za planetu koja se guši toksičnim zagađenjima i emisijama ugljen dioksida (CO2), jer proizvodnja ovolikog broja električnih automobila predstavlja “dašak svežeg vazduha”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar