Tesla Cybertruck: Da li ovo ludilo stiže i u Evropu?

Auto 06. avg. 202012:04
Podeli:
Foto: Promo

Vlasnik kompanije Tesla, Elon Mask najavio je da postoji mogućnost proizvodnje manje verzije neobičnog “cybertruck” modela. Kompaktnije izdanje inače ogromnog pikapa na struju, bilo bi prihvatljivije za upotrebu u Evropi, kako zbog propisa i dimenzija, tako i zbog ukusa kupaca na Starom kontinentu.

Manje dimenzije vozila čija izvorna verzija, dužine 5,9 metara, gabaritima parira ogromnom “fordu F-150” bile bi prihvatljivije za kupce na evropskom tržištu čiji se ukus dosta razlikuje od severnoameričkog.
“Cybertruck” pikap zamišljen je kao svestrano električno vozilo, koje može da vuče prikolicu sa čamcem ili konjima, da čupa panjeve iz zemlje i da se slobodno vozi van puteva jer nema opasnosti da se boja izgrebe jer – boje na njemu nema. Uz svu sposobnost, ovaj veliki pikap impresionira i ubrzanjem, jer mu do 100 km/h treba samo 2,9 sekundi.

Foto: Promo

Ubeđenost vlasnika Tesle u uspeh “Cybertrucka” na tržištu, potvrđuje i činjenica da pri dizajniranju ovog pikapa uopšte nisu konsultovali ili anketirali potrošače, što je u suprotnosti od ustaljene prakse drugih proizvođača.

Pročitajte još

Ipak, Maskov rezervni plan je smanjivanje dimenzija i redizajn “cybertrucka” prema preferencijama evropskih potrošača ukoliko prodaja u SAD i Kanadi ne bude išla po planu.
Inicijalni brojevi su dobri jer je već potvrđeno 200.000 rezervacija. Ukoliko dođe do proizvodnje manje verzije Teslinog pikapa, ona bi se pravila u fabrici koju ova kompanija gradi u blizini Berlina.

 

Foto: Promo

Svojim dizajnom koji podseća na futurističke automobile iz holivudskih produkcija devedesetih godina i do sada neviđenim performansama u segmentu pikap vozila, “cybertruck” privlači veliku pažnju potencijalnih kupaca širom sveta.

Foto: Promo

Svakako bi bilo zanimljivo videti kako bi se ovo impresivno vozilo snašlo u kontekstu starih ulica Beča ili ispred svima dobro poznatih turističkih atrakcija Pariza, Londona ili Barselone.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar