Škoda podiže lestvicu: Nova Fabia neće imati dosadnu kabinu

Auto 29. apr. 202115:08 > 15:16
Podeli:
Škoda Fabia
Foto: Promo

Škoda je otkrila detalje o unutrašnjosti četvrte generacije modela Fabia. Zasnovan na modularnoj MQB-A0 Volkswagen plaftormi, u kabini popularnog malog automobila biće još više prostora, a kako kažu, uključene su i tehnologije iz viših klasa vozila. Svetska premijera zakazana je za početak maja.

Kako izgleda na prikazu kokpita koji je danas objavio češki proizvođač automobila, koncept je poznat iz nove  Octavie.

Nama se dopao izgled novog volana, a kako je prikazano na skici, izgleda da će Škoda u ovom modelu ostaviti i pravu ručnu kočnicu. To je postala prava retkost u novim automobilima, a koliko smo daleko od potpunog izumiranja ručne parkirne kočnice, pročitajte ovde.

Zna se da će Fabia biti duža i šira od prethodne genercije, a dolaziće sa samostojećim ekranom instrument table, dok karakteristična linija ispod oslikava Škoda rešetku.

Škoda Fabia
Skica Škode Fabia, Foto: Promo

Veliki okrugli ventilacioni otvori sa desne i leve strane su potpuno novog dizajna, kao i elementi u boji na centralnoj konzoli i ručkama na vratima. Jedna od skica dizajna takođe otkriva istaknuta Fabia slova na bočnoj strani instrument table.

Linija ispod ekrana odražava liniju grebena poklopca motora, a ima i praktičnu stranu: donji deo linije služi kao naslon za ruku, olakšavajući rukovanje.

Skica takođe otkriva da će četvrta generacija modela Fabia ponuditi opciju digitalnog Virtual Cockpita, koja je ranije bila dostupna samo u većim Škodama.

Svetska premijera zakazana je za početak maja kada ćemo imati više informacija i fotografija finalnog proizvoda.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar