Škoda Fabia: Otkrivene skice nove generacije gradskog modela

Auto 24. apr. 202111:53
Podeli:
Škoda Fabia
Foto: Promo

Uprkos sveopštoj histeriji za krosoverima, važnost Fabije u Škodinom programu je i dalje velika.

U Škodi vrlo dobro znaju da deo njihovih kupaca priznaje samo klasičnu formu automobila, ali i da postoji niz flotnih kupaca kojima je prvi izbor gradskog prevoznog sredstva upravo Fabia. Zato se nova generacija razvija sa posebnom pažnjom.

Škoda je sad otkrila nove skice koje potvrđuju isti dizajnerski smer, odnosno evoluciju postojećeg dizajnerskog izraza. Jednostavniji i čistiji izgled je danas u trendu, a u VW grupi to vrlo dobro znaju da primene. Češki detalj, tvrde u Škodi, vidi se na bokovima gde linije inspiraciju nalaze u češkoj zastavi, odnosno rasporedu dva pravougaonika i jednog trougla.

Škoda Fabia
Foto: Promo

Ono što je svakako sigurno i vidljivo su tanja prednja svetla sa LED tehnologijom, kao i veća prednja maska. Pozadi su takođe nova svetla, a na krovu je integrisan spojler. U kabini je novi infotejment, standardni sa 6.8-inčnim ekranom, kao i 10.2-inčni digitalni kokpit.

Ponuda motora je poznata i koriste ih bratski Polo i Ibiza, a kod Fabie kreće od 1.0 benzinca sa 65 i 80 KS, a zatim dolaze turbo verzije sa 95 i 110 KS. Na mestu top varijante očekujemo 1.5 TSI sa 150 KS. Sa tehnološke strane, DSG menjač, kao i Travel Assist sistem autonomne vožnje biće ponuđeni i na Fabiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar