Premijere: Stižu VW Golf karavan i robusniji alltrack

Auto 09. sep. 202011:45 > 11:46
Podeli:
Foto: Volkswagen

Nemački gigant otkrio je dve nove verzije osme generacije svog bestelera: “variant”, odnosno karavan i robusniji “alltrack” pridružuju se porodici "golf".

Evropski bestseler u karavanskoj verziji čini sastavni deo porodice “golf” i od 1993. godine do danas prodat je u tri miliona primeraka.

VW Golf Variant, Foto: Volkswagen

U najnovijem izdanju , “golf variant” duži je za 66 mm nego pre (4.633 mm) i nudi više mesta u prtljažnom prostoru koji sada raspolaže sa 611 litara, a najveća zapremina iznosi 1.642 litre. Ali to nije sve – “golf variant” ima i veće međuosovinsko rastojanje nego ranije, pa sa 2.686 mm nudi 48 mm više prostora u kabini, gde najviše dobijaju putnici koji sede pozadi.

VW Golf Variant, Foto: Volkswagen

Saznajte još:

U svemu drugom “variant” preuzima elemente sa već poznatog “golfa”, bilo da govorimo o dizajnu eksterijera, digitalizovanoj kabini sa velikim ekranima ili najsavremenijim sistemima asistencija.

Što se tiče motorizacije, “golf” karavan nudiće i blagi hibridni pogon u vidu eTSI benzinskog agregata sa 48-voltnim sistemom. Očekivano, u ponudi će biti i TDI motori.

Foto: Volkswagen

Druga verzija novog “golfa” koja je prikazana pripada drugoj generaciji izdanja “alltrack”, koja se nalazi između karavana i krosovera.

VW Golf Alltrack, Foto: Volkswagen

Naime, ona standardno nudi pogon na svim točkovima (4motion), veće rastojanje od tla i “offroad” izgled koji uključuje robusnije branike, rubove oko točkova sa zaštitom i nešto drugačiji enterijer. Ovaj “golf” može da povuče prikolicu od dve tone.

VW Golf Alltrack, Foto: Volkswagen

Kompletan pregled motorizacije, kao i početne cene za oba modela biće objavljene u narednim danima.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar