Podeli
Foto: Fiat/Promo

Fijatova gama modela “tipo” kompletno je restilizovana. Ali, važnije od toga je da je dobila i novog člana. Sedanu, hečbeku i karavanu prvi put se pridružuje “fiat tipo cross” – robusnija verzija sa povećanim rastojanjem od tla.

Trendovi su neumoljivi, pa nije ni čudo što u poslednjih nekoliko godina gledamo u nikad veći miks klasa i modela. Ono što se izdvaja kao najtraženija roba svakako su krosoveri, pa nije iznenađenje što se u njih “pretvaraju” i takoreći obični modeli.

Sada se i Fijatov “tipo” u “cross” izdanju pridružuje društvu koje obećava, a gde ga čekaju “ford focus active”, “kia xceed” i drugi rivali.

Inače, ovde vredi pomenuti da je “tipo” izuzetno uspešan Fijatov model, koji je od lansiranja prodat u čak 670.000 primeraka.

Tipo SW, Cross i hečbek, Foto: Fiat/Promo

Pročitajte još:

Sada je cela gama restilizovana, pa su sve verzije dobile dinamičniji izgled, nove LED farove, izmenjen dizajn branika i prednje maske, u čijem centru je novi Fiat logo. Štaviše, “tipo” je prvi model koji će posle novog “fiata 500” poneti novi znak.

Što se tiče nove verzije “cross”, ona je od standardne viša za sedam cm, ima robusniju masku hladnjaka, pragove sa strane, dok su tu i posebne zaštite branika i podvozja.

Tipo Cross, Foto: Fiat/Promo

Takođe, “tipo cross” dolazi i kao karavan, namenjen avanturistima i kupcima koji se ne kreću strogo u gradskim zonama, a kojima je potrebno više prostora. Opremljen je krovnim nosačima i većim točkovima.

Tipo Station Wagon, Foto: Fiat/Promo

Od motora, za novi “tipo” biće spreman trocilindarski 1.0 benzinac od 100 KS i 190 Nm iz porodice FireFly. Od dizela u ponudi su 1,3-litarski MultiJet agregati od 95 i 130 KS, kao i 1,6 sa 130 KS.

Foto: Fiat/Promo

Unutrašnjost je potpuno obnovljena, pa je umesto analogne, novi “tipo” sada dobio digitalnu instrument-tablu. Volan je ergonomičniji, dok su otvori ventilacije ukrašeni novim detaljima.

Foto: Fiat/Promo

“Tipo” je, inače, i prvi automobil kompanije FCA, nakon novog “fiće”, koji je opremljen UConnect 5 multimedijalnim sistemom pete generacije, dostupnom na ekranu od 10,25 inča.

Tipo Cross, Foto: Fiat/Promo

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar