Integracija FCA i PSA: Naziv nove grupacije biće Stellantis

Auto 16. jul. 202010:46
Podeli:
FCA
Foto: Jonathan Weiss / Alamy / Alamy / Profimedia

Čelnici dve velike automobilske kompanije, Fiat-Chrysler Automobili (FCA) i Peugeot-Citroen (PSA), nakon prethodnog dogovora o spajanju, sinoć su ozvaničili i naziv. Nova grupacija, koja će pod svojim okriljem imati više od 10 brendova i odmah se pozicionirati kao četvrti najveći proizvođač automobila na svetu, zvaće se Stellantis.

Kako navode iz vrha ovih kompanija, naziv “Stellantis” koristiće samo na nivou grupe, koji će označavati korporaciju, dok se nazivi ostalih brendova neće menjati.

Izraz “Stellantis” potiče od latinske reči “stello” koja znači “zasijati sa zvezdama”. Tako su dve kompanije želele da na simboličan način označe saradnju na budućim zajedničkim projektima, gde će se u velikoj meri oslanjati na znanja i iskustva stečena do sada, a cilj će biti da postanu lideri u novoj eri mobilnosti.

Foto: Stellantis

Pročitajte još:

Dok čekamo na logo nove grupacije, skrećemo pažnju na to da će FCA i PSA, odnosno Stellantis, nakon potpunog spajanja biti četvrti najveći proizvođač automobila na svetu. Pod svojim okriljem imaće više od 10 brendova, među kojima Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Dodge, Maserati, Chrysler, Lancia, Abarth, Peugeot, Citroen, Opel i druge komercijalne.

Značajan uticaj PSA grupe u Evropi bi mogao da ojača FCA u Severnoj Americi, a finalna integracija grupacija očekuje se u prvom kvartalu 2021. godine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar