Fiat 500 La Prima: Na rođendan proizvodnja fiće na struju

Auto 04. jul. 202015:48 > 15:52
Podeli:
Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

«Fića» danas slavi rođendan! Pre tačno 63 godine prvi put predstavljen je kultni Fijatov model «500». Idealan povod da kompanija FCA upravo danas obeleži i početak proizvodnje prvog «fiće» na struju, koji je ujedno i prvi model ovog brenda na potpuno električni pogon.

Serijska proizvodnja novog «fijata 500» startuje u fabrici Mirafiori u Torinu, na istom mestu gde je i 4. jula 1957. godine rođen prvi «fića».

Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

Tokom svih ovih godina mali gradski automobil izgradio je status ikone stila, ne samo u Italiji, već i širom Evrope, dok je na našim prostorima bio jednostavno sve – od automobila na kom se polagala vožnja, prvog automobila, kao i porodičnog vozila.

Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

On se nije zadržavao samo u gradskim zonama, već se sa «fićom» putovalo svuda. I danas se smatra fenomenom koji je tokom svih ovih godina uspeo da zadrži prepoznatljivost i harizmu. Povoljni gradski model bio je simbol slobode za mnoge.

Fiat 500 La Prima
Foto: Promo

U korak sa vremenom, novi «fijat 500» spreman je da se uključi u urbanu priču sa potpuno električnim pogonom i opremljen najsavremenijim tehnologijama.

Pročitajte još:

Danas je u Rimu ovaj ekološki mališan predstavljen i zvaničnicima te zemlje, dok je, u čast rođendana legende na četiri točka, otvoren i svojevrsni virtuelni muzej «Virtual Casa 500». Muzej se može posetiti putem smartfona, PC-a ili tablet uređaja, a «putovanje» obuhvata 11 tematskih priča i važne momente «fićine» istorije od pedesetih godina do danas. Da biste prošetali kroz ovaj virtuelni muzej posetite sajt www.fiat.co.uk.

Mi smo bili, i sjajno je.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Komentari

Vaš komentar