Foto:Dominic Fraser/Bugatti

Verovatno ste i ranije videli snimke vožnje velikom brzinom na delovima nemačkog auto-puta bez ograničenja, ali novi video je sasvim druga dimenzija. Glavni junak je Radim Passer, koji je još 2015. sa modelom Bugatti Veyron uspeo da postigne 402,5 km/h, ali je sada rešio da obori svoj lični rekord i to sa Chironom.

Nakon što je automobil bio u Francuskoj na inspekciji kako bi svi bili sigurni da će moći bezbedno da ide preko 400 km/h, 58-godišnji biznismen se letos uputio na autoban kako bi testirao sav mogući potencijal ovog hiperautomobila.

Ovaj pokušaj obaranja ličnog brzinskog rekorda desio se rano ujutru u 4:50, kako bi se smanjio rizik da će druga vozila blokirati brzu traku. To se ispostavilo kao pametan potez jer je autoban bio skoro prazan, pa su se na taj način stvorili idealni uslovi da Passer testira limit svog Chirona. Bez kršenja bilo kog zakona, uspeo je da dostigne brzinu od 414 km/h.

Uostalom, pogledajte u video snimku kako to izgleda:

Kao što verovatno i znate, Chiron je značajno brži od dostignutih 414 km/h, jer verzija Super Sport 300+ ima elektronsko ograničenje od 440 km/h, dok je prototip bez ograničenja dostigao 490,48 km/h na test stazi Volkswagena u Nemačkoj.

Bugatti je zvanično odustao od novih pokušaja obaranja rekorda, ali je test vozač ove kompanije Andy Wallace rekao da je prilikom njegovih pokušaja automobil i dalje ubrzavao pri 490 km/h. Manji otpor vazduha i duža staza bi bili neophodni za prelazak magične brojke od 500 km/h.

Bonus video: Testirali smo najluksuzniju Toyotu u Srbiji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare