Foto:Lamborghini

Lamborghini priprema prvo osveženje za svoj super-SUV Urus kog je prikazao 2018. godine, a fotografije sa prvih dinamičnih testova otkrivaju nam šta možemo da očekujemo.

Sneg i velike količine kamuflaže na test vozilu prilično otežavaju zadatak, ali na fotografijama ispod možemo da vidimo da su prednji usinici za vazduh, spliter i prednji deo haube preoblikovani.

Sa strane deluje da je manje agresivno dizajniran nego aktuelna verzija, mada je vrlo moguće da se ovaj utisak stiče zbog nalepnica. Iako se zadnji deo čini netaknut, ipak se očekuje preoblikovan difuzor i nova grafika zadnje svetlosne grupe.

Trenutno mnogo važnije od izgleda jeste pogon, pa se sada u fokus vraća priča o dugo očekivanoj plug-in hibridnoj jedinici za veliki sportski SUV.

Prototip na fotografijama ne nosi nikakvu oznaku koja bi otkrila da je reč o elektrifikovanoj verziji. Međutim, kako su iz italijanske fabrike potvrdili ranije, po lansiranju nove verzije Urus će dobiti i PHEV varijantu, odnosno plug-in hibrida, prenosi Autocar.

Elektrifikacija je jedini način da Urus zadrži dobre prodajne rezultate, jer je upravo ovaj model najprodavaniji Lamborghini u protekle dve godine. Štaviše, prodaje se skoro duplo bolje od Huracana.

Ipak, sve strože norme u vezi emisija CO2 mogle bi da predstavljaju rizik za super-SUV. Plug-in hibridni pogon biće najverovatnije verzija iz Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid blizanca.

Reč je o Folksvagenovom 4.0 V8 motoru sa elektromotorom, čija ukupna snaga iznosi 680 KS i čak 900 Nm, dok pruža i domet na struju od 30 km, a emisija CO2 je snižena na 90 g/km.

Kao i elektrifikovani Cayenne, i Urus će deliti MLB Evo osnovu sa Audijem Q8, Bentley Bentaygom i VW Touaregom plug-in.

Očekuju se i blage izmene u kabini, unapređenje infotejment sistema, ali i šasije, zbog čega će i cena biti nešto veća od sadašnje, koja iznosi od oko 180.000 evra.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar