Foto: Promo

Prvi SUV sa znakom Bentlija je restilizovan posle četiri godine, tokom kojih je prodato više od 20.000 primeraka. Sa namerom da naprave bolje od najboljeg, Bentlijeva "bentayga" sada je još luksuznija i modernija.

Skupi SUV koji pored „off-road“ karakteristika može biti i prostran porodični automobil, luksuzna limuzina i „grand tourer“ sa vrhunskim performansama, u novom izdanju donosi brojne promene kako spolja tako i iznutra.

Pročitajte još:

Nova, dinamična spoljašnjost „bentayge“ sada deli dizajnerske detalje sa poslednjim izdanjima modela „continental GT“ i „flying spur“. Nova maska hladnjaka je veća, svetlosne grupe su u LED Matriks tehnologiji, a želja dizajnera je bila da podsećaju na sečene kristale. Čitav prednji deo deluje dinamičnije nego pre, dok je zadnji branik dodatno naglašen elipsastim stop-svetlima, kao i nisko pozicioniranim prostorom za registarsku tablicu, i naravno, duplim izduvima.

Iako je to teško zamisliti, Bentley je restilizovanom modelu podario još više luksuza, tako da će budući vlasnici moći da uživaju u izmenjenom dizajnu volana, potpuno novim sedištima koja nude opcije hlađenja napred i pozadi, dok će putnici koji sede nazad uživati u još prostranijoj kabini, jer nova „bentayga“ u ovom delu nudi 100 mm više mesta za noge.

Foto: Promo

Kompletna unutrašnjost može da bude kreirana prema želji kupca, pa skoro neograničene opcije luksuza podrazumevanju površine od aluminijuma brušenog dijamantima, ukrase od koa drveta i prestižni Breitling kabinski sat.

Novim infotejment sistemom komanduje se putem 10,9-inčnog displeja, dok je za zvuk zadužen koncertni audio sistem od čak 20 zvučnika.

Foto: Promo

Povezanost vozila je na takođe na najvišem mogućem nivou, a „bentayga“ već u standardnoj opremi nudi i sve sisteme asistencije u vožnji i pri parkiranju.

Foto: Promo

Sav taj luksuz pokreće V8 benzinac, zapremine četiri litre i sa 550 KS, a do kraja godine u ponudi će biti i plug-in hibrid, kao i snažna W12 pogonska jedinica.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar