Foto: Promo/Ford

Ford Focus je najzad redizajniran. Urađeno je sve kako bi mogao da prati korak sa rivalom - VW Golfom. Focus je sada dobio je novu prednju masku i farove, vidno unapređen infotejment sistem, ali i novi automatski menjač. Osnovni motor ostaje 1.0-litarski trocilindraš sa 100 KS, dok su snažnije verzije blagi hibridi sa 125 i 155 KS. A, ovo je najverovatnije poslednji Focus koji će se nuditi i sa dizel motorom.

Nakon tri godine Ford je najzad odlučio da obnovi aktuelnu generaciju Focusa. Kao što je i nedavno prikazana Fiesta dobila novo lice, tako je i Focus u tome prati. Logo Forda je sa haube prebačen u okvir maske hladnjaka koja je pritom i veća nego pre.

LED farovi su sada standard na svim verzijama, maglenke su integrisane, dok su pozadi zatamnjena, takođe LED svetla. Uz doplatu nudiće se i LED Matrix farovi.

Foto: Promo/Ford

Zavisno od želje kupca novi Focus se nudi u Active verziji (nešto robusnija varijanta), zatim elegantna Titanium verzija i sportska ST-Line koja ima agresivniju masku hladnjaka, istaknute pragove sa strane, difuzor pozadi, točkove od 19 inča, sportska sedišta itd.

Takođe, navedene verzije mogu se nadograditi paketom X ili Vignale.

U kabini dominira veliki 13.2-inčni ekran, putem kog vozač može da pristupi novom operativnom sistemu Sync4 koji je poznat iz Mustanga Mach-E.

Takođe, sve što su mogli od komandi Fordovci su smestili u okvir ekrana, pa i kontrole klima-uređaja, ali tvrde da vozači „nikad neće biti na više od dva klika do željene funckije“. Videćemo.

Osnovni motor ostaje 1,0 trocilindarski sa 100 KS, dok snažnije hibridne verzije dolaze sa 125 i 155 KS, a dostupne su prvi put sa sedmostepenim automatskim menjačem.

Foto: Promo/Ford

Jedini dizel je 1,5 sa 95 i 120 KS i to će verovatno biti poslednji Focus sa „prljavim“ motorom, jer teško da će ga nuditi i nova generacija koja sledi posle redizajna. Za ST verziju ostaje sjajni 2,3-litarski benzinac sa 280 KS.

Kao i pre, Focus nastavlja da se nudi i u karavanskoj verziji.

Foto: Promo/Ford

Cene ćemo znati kada redizajnirani Focus stigne na naše tržište.

Bonus video: Pozovi robota, naruči hranu i sačekaj par minuta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare