Držimo fige: Ford Bronco možda zagazi i na evropsko tržište

Auto 25. sep. 202110:21 > 10:28
Podeli:
Foto:promo

Zaista bi bila šteta da ne vidimo legendarni model iz Forda u novom izdanju. Terenac Bronco za 21. vek izazvao je veliku pažnju kada se pojavio posle više od 20 godina. Uz to, novitet nije izdao pretka, već je zadržao kockastu formu i nudi neke od opcija kakve do sada nismo videli. Ipak, donedavno je plan bio da se novi Bronco nudi samo na tržištu SAD, ali kako se čini, ipak ima nade da ćemo simpatičnog terenca videti i u Evropi.

Prema rečima izvršnog direktora Forda Džima Farlija, postoji verovatnoća da će se legendarni terenac pojaviti i u ponudi na evropskom tržištu.

Foto:promo

Ford Bronco je pravi hit u Severnoj Americi, jer je od trenutka predstavljanja za svega nekoliko nedelja primljeno preko 150.000 rezervacija, a početna cena iznosi 28.000 dolara. Ovakva popularnost dovela je do toga da čelnici američke kompanije razmišljaju i o evropskoj verziji.

„Čekam da se ovi ljudi (Ford Evropa prim. aut.) konačno odluče. Tako da i dalje ne znam da li će to biti slučaj, ali svakako nismo rekli ne toj opciji. Mislim da bi se Bronco uklopio u Evropi, kao što vidite, na ulicama ima dosta Land Rover Defendera“, izjavio je izvršni direktor Forda Džim Farli.

Međutim, čak i ukoliko Ford odluči da počne sa prodajom modela Bronco u Evropi, to neće biti uskoro, pre svega zbog globalne nestašice mikročipova.

Podsetimo da je novi Ford Bronco u startu predstavljen u tri različite verzije: kraćoj, dužoj ili „sport“ verziji, a može biti i bez krova pa čak i bez vrata.

Foto:promo

Umesto nekadašnje šasije iz Fordove F serije, novi SUV je nastao na osnovi modela Ranger, i kako ističu u Fordu novi Bronco poseduje izdržljivost pikapa i performanse Mustanga. Spremni su snažni Ecoboost motori: 2,3-litarska verzija sa 270 KS, kao i V6 od 2,7 litara i sa 310 KS.

Bonus video: Pogledajte prve kadrove našeg testa Toyote Hilux u Severnoj Makedoniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar