Foto:Charlie Magee/Ford

Popularni supermini je redizajniran i unapređen na polovini životnog veka kako bi sadržao svoje mesto prvi vrhu prodaje u B segmentu. Prve isporuke kupcima počinju početkom sledeće godine, a cena će biti neznatno viša nego do sada.

Vizuelne promene su najvidljivije na prednjem delu automobila, gde se nalaze tanja svetla, koja su sada u LED tehnologiji u standardnoj opremi a opciono su dostupna i matrix LED svetla. Blago je promenjen i izgled maske hladnjaka koji kod Fieste zavisi od izbora paketa opreme. Redizajniran je i izgled poklopca motora, dok je logo Forda sada premešten sa haube na masku hladnjaka.

Foto:Charlie Magee/Ford

Izbor aluminijumskih točkova je proširen za 7 novih opcija, a dostupne su i tri nove boje: Boundless Blue, Beautiful Berry i Mean Green. Redizajnirana Ford Fiesta nije imala mehaničkih promena, pa će se i dalje nuditi isključivo sa benzinskim agregatima, sa opcijom kombinacije u vidu blagog hibrida.

Jednolitarski Ecoboost trocilindraš je dostupan sa 125 ili 155 KS, zajedno sa integrisanim starter generatorom koji pruža veći obrtni moment prilikom ubrzanja. Blagi hibrid je standardno uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je slabija verzija opciono dostupna i sa sedmostepenim automatikom. Jedina konvencionalna pogonska jedinica jeste benzinac sa 100 KS koji dolazi isključivo sa ručnim menjačem.  Na vrhu ponude se nalazi Fiesta ST, čiji je 1,5-litarski benzinac unapređen kako bi se maksimalni obrtni moment povećao sa 290 na 320 Nm, dok je snaga ostala ista (200 KS).

Foto:Charlie Magee/Ford

Osvežena Ford Fiesta dobila je i digitalnu instrument tablu veličine 12,3 inča, a novost su i brojni bezbednosni sistemi koji su dodati u ovaj gradski automobil. Ekran na centralnoj konzoli ima dijagonalu od 8 inča, i omogućava korišćenje aplikacija Apple CarPlay i Android Auto.

Foto:Charlie Magee/Ford

Sve cene i specifikacije biće poznate kada se približi početak prodaje, ali prve informacije nagoveštavaju da će cena osvežene Fieste biti zanemarljivo veća od prethodnika.

Bonus video: Upoznajte najmoderniji katamaran na svetu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram