Najcrnji Brabus ikad je pakleno skup

Auto 23. jan. 202217:51
Podeli:
Foto: Brabus

Najnoviji model nemačke tjunerske kuće nosi naziv Brabus 800 Adventure XLP Superblack, a radi se o unapređenom Mercedesu G63 koji je postao vrlo crn i skup.

Ukoliko vam ovaj model izgleda poznato, ne grešite. Brabus je još pre dve godine predstavio model 800 Adventure XLP, a ovaj terenac u pickup verziji je sada dobio Superblack tretman, koji donosi veću dužinu, visinu, ali i cenu.

Nova verzija je duža za 68,9 centimetara od G-Klase bez zadnjeg rezervnog točka, i ima dužinu od čak 5,31 metra. Što se klirensa tiče, 800 Adventure XLP Superblack je skoro pola metra iznad zemlje, odnosno ima odstojanje od tla od 49 centimetara. Najnoviji Brabusov model zahvaljujući unapređenom oslanjanju sa aluminijumskom portalnom osovinom može da odgovori na većinu terenskih izazova. Nove felne od 22 inča možda nisu idealne za vožnju van asfalta, ali dolaze sa gumama za sve terene.

Foto: Brabus

Kao što se od Brabusa i očekuje, značajno su unapredili snagu agregata. Četvorolitarski V8 twin-turbo agregat sada razvija 800 KS i 1.000 Nm obrtnog momenta. Iako su ovo brojke kao kod pojedinih sportskih automobila, performanse baš i nisu na tom nivou zbog mamutske veličine i težine vozila.

Foto: Brabus

Brabus 800 Adventure XLP Superblack od 0 do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina malo veća nego kod modela Dacia Duster koji smo nedavno vozili, jer ovaj Brabus ne može brže od 210 km/h. Maksimalna brzina je elektronski ograničena zbog visokog centra ravnoteže i guma za sve terene. Što se težine tiče, ona iznosi 2.936 kilograma.

Foto: Brabus

Kao što naziv Superblack nagoveštava, unutrašnjost je presvučena crnom kožom, a to se odnosi čak i na pod automobila. Širom kabine mogu se pronaći oznake „77“ koje asociraju na 1977. godinu kada je osnovan Brabus. Tačno 206 elemenata unutar vozila ima efekat tamnog hroma, a značajno su upotrebljena i ugljenična vlakna.

Foto: Brabus

Što se tiče cene, za Brabus 800 Adventure XLP Superblack potrebno je izdvojiti 726.259 evra, a vreme čekanja na isporuku je od 6 do 12 meseci.

Bonus video: Koji si pešak, tajna žute trake i brzi BMW

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar