Maksimalna brzina od oko 200 km/h dovoljno govori o potencijalu najsnažnijeg modela rumunskog brenda ikad, ali nije sve u performansama. Na sredini životnog veka, Duster je redizajniran i modernizovan, pa sada pored nešto drugačijeg izgleda donosi i neka tehnološka unapređenja.

Model koji smo testirali pokretao je najsnažniji motor u ponudi, 1.3 TCe sa 150 KS koji je poznavaocima automobilske industrije poznat i iz nekih drugih modela.

Sa ovim agregatom, Duster je najsnažnija i najbrža Dacia ikada, a novitet sa ovim redizajnom jeste mogućnost uparivanja ovog motora sa šestostepenim EDC automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom. Promena ima kako spolja tako i iznutra, ali Duster i dalje ostaje jedan od najpovoljnijih SUV modela na tržištu. Ipak, testirani model u najvišem paketu opreme, sa najsnažnijim motorom i automatskim menjačem ima cenu koja je u rangu nekih popularnih japanskih i francuskih SUV modela.

Da li i kvalitetom može da parira konkurenciji, i kako se ova Dacia nosi sa 150 konjskih snaga, pogledajte u kratkom video testu.

Bonus video: Koliko iznosi kazna za sporu vožnju?

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram