Imamo rekordera: Automobil na koji kupac mora da čeka 1.460 dana

Auto 22. jan. 202215:14
Podeli:
Land Cruiser, 300, auto, automobil Toyota
Foto: Toyota

To je period od 4 godine. Za to vreme dok kupac čeka svoje vozilo, u nekom normalnom scenariju izašla bi možda njegova nova generacija. Ipak, pandemija u "miksu" sa globalnom nestašicom mikročipova za automobile dovela je do toga da se na isporuku novih vozila zaista dugo čeka. O neverovatno dugim rokovima isporuke već smo pisali, ali sada zapravo imamo novog zvaničnog rekordera.

Naime, već je bilo naznaka da će se ovo desiti, o čemu je i naš portal već pisao, ali sada je zvanično.

Japanska Toyota objavila je sledeće:

„Hvala vam što se odlučili za naše vozilo. Land Cruiser je vrlo dobro primljen u Japanu i širom sveta, pa se iskreno izvinjavamo što će trebati dosta vremena za isporuku vašeg primerka Land Cruisera posle narudžbine. Iskreno se izvinjavamo zbog toga. Ako naručite sada, vreme isporuke može biti do četiri godine. Daćemo sve od sebe da skratimo vreme isporuke za naše kupce. Cenimo vaše razumevanje po ovom pitanju“, stoji u saopštenju.

Land Cruiser, Lend Kruzer, auto, automobil
Foto: Toyota

Naime, nakon što je Toyota na tržište plasirala novi Land Crusier, bilo je reči da će rok isporuke biti godinu dana, ali je to predviđanje izgleda bilo previše optimistično.

Kako piše Auto Klub, stvar je u tome što se novi Land Cruiser još uvek ne nudi na polovini svetskog tržišta, odnosno još uvek ga nema ni u SAD ni u Evropi. Da je situacija normalna, u periodu od četiri godine možda ne bismo dočekali baš novu generaciju Land Cruisera, ali bi makar neki temeljni redizajn bio urađen, a sve sa ciljem da model ne zastari u vreme kada tehnologija vrlo brzo napreduje.

Bonus video: Kako se pokazala najluksuznija Toyota u Srbiji?

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Twitter Instagram

Komentari

Vaš komentar