Hyundai: Ovo je novi Tucson (VIDEO)

Auto 15. sep. 202013:53
Podeli:
Foto: Promo

Najtraženiji model korejskog proizvođača je “tucson”, koji je do danas prodat u više od sedam miliona primeraka. Upravo zato se četvrtoj generaciji pristupilo vrlo ozbiljno. Novi SUV sada predstavlja najbolje što Hyundai trenutno može da ponudi. Štaviše, donosi inovacije kakve do sada nismo videli.

Prva veća izmena odnosi se na dizajn eksterijera koji uvodi potpuno novi pravac u vidu futurističke maske hladnjaka, sa integrisanim LED farovima u obliku dijamanata koji se vide samo kada svetle.

Futuristički dizajn svetala se nastavlja i pozadi u vidu neobičnog zadnjeg LED svetla koje se proteže celom širinom novog modela. Logo proizvođača pozadi premešten je gore, pa je sada u okviru zadnjeg stakla.

Foto: Promo

Takođe, nova generacija sada se nudi u dve opcije dimenzija, odnosno sa dužim i kraćim međuosovinskim rastojanjem kako bi zadovoljila potrebe različitih tržišta.

Foto: Promo

Enterijer je, takođe, futuristički i nudi tri nove tehnologije: vertikalni 10,25-inčni displej multimedije, multi-air ventilaciju i digitalnu instrument tabu bez rama.

Foto: Promo

Praktičnost novog SUV-a ogleda se u drugom redu sedišta koji se mogu potpuno preklopiti i ukloniti, dok je od podataka za zapreminu prtljažnika navedeno samo da je najveća 1.095 litara, ali ostaje nejasno u kojoj od dve verzije karoserije.

Od motorizacije za novu generaciju spremni su 1,6-litarski hibridni i plug-in pogon od 230 KS, kao i benzinac od 190 KS, koji na našem tržištu neće biti popularan zbog motora od 2.500 “kubika”.

Saznajte još:

Novi “tucson” uvodi „E-handling“ tehnologiju za hibride i plug-in hibride, koja poboljšava odziv upravljača i stabilnost vozila u krivinama. Takođe, pogon na svim točkovima je unapređen, pa uz poznate Eco, Comfort, Smart i Sport, donosi i posebne režime za blato, pesak i sneg.

Takođe, kompaktni SUV opremljen je brojnim savremenim bezbednosnim sistemima, poput asistencije pri vožnji na autoputu, pri sudaru sa detekcijom pešaka, održavanja vozila u traci, upozorenja na kretanje vozila pri vožnji unazad i još mnogo toga.

I na kraju, kao što smo i očekivali, novi “tucson” će se nuditi u “N Line” sportskom paketu, ali više detalja ćemo saznati naknadno.

Prodaja van granica Južne Koreje počinje u prvoj polovini sledeće godine, a u videu pogledajte kako izgleda novi “tucson” u vožnji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar