Otkriveni motori za Hyundai Santa Fe: Dizelaš preskup za nas

Podeli:
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe; Foto: Promo

Jedan od najprepoznatljivijih Hjundaijevih modela svakako je "Santa Fe", čija je kompletno redizajnirana verzija predstavljena pre par meseci. Sada je korejska kompanija otkrila detalje motorizacije i izgleda da će sprskim kupcima biti zanimljiv novi hibridni benzinac, pre nego dizelaš od 2,2 litre zapremine, koji je prema aktuelnim domaćim propisima za većinu naših kupaca vrlo skup za registraciju.

Za novi „Santa Fe“ spreman je snažan hibridni sistem, koji se sastoji od 1,6-litarskog T-GDi benzinca i elektromotora od 44,2 kW, ukupne snage 230 KS i 350 Nm obrtnog momenta. Biće uparen sa novim 6-stepenim automatskim menjačem, a nudiće se u opciji sa pogonom na prednjim ili na svim točkovima. Još snažnija verzija od ove biće plag-in, koja se očekuje početkom sledeće godine i imaće čak 265 KS.

Turbo hibrid
Turbo hibrid

Drugi agregat spreman za novi SUV je četvorocilindarski dizelaš, zapremine 2,2 litre, snage 202 KS i sa 400 Nm obrtnog momenta. Novi motor je od prethodnika lakši skoro 20 kg, a pokretaće verzije sa prednjim ili 4×4 pogonom. Uparen je sa potpuno novim osmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom.

Komentari

Vaš komentar