Hrabra je Cupra: Stiže Formentor sa motorom od pet cilindara

Auto 04. feb. 202111:59
Podeli:
Foto: Cupra

Dok se većina proizvođača snebiva i snažne motore šalje u zaborav, Cupra je rešila da malo razmrda stvari na sveopštu radost ljubitelja snažnih motora SUS. Za svoj SUV Formentor spremili su posebnu verziju VZ5, koju će pokretati motor sa pet cilindara.

Kako kažu iz španske kompanije, ovaj model biće spona između trkačkih i putničkih automobila i naći će se na vrhu liste ovog proizvođača kada govorimo o performansama.

Iz Cupre je danas stigla “tizer” fotografija nove verzije Formentora na kojoj vidimo dva dupla završetka izduvnih cevi, što će biti i jedan od glavnih znakova raspoznavanja.

Ako znamo da je Cupra deo VW grupe, jasno je da će čuveni “petak” biti preuzet iz Audijevog Q3 RS modela, a koji razvija 400 KS i do “stotke” stiže za 4,5 sekundi.

„Cupra Formentor predstavlja suštinu brenda, ali sada je u porodici model sa još ekstremnijim petocilindričnim motorom i, zajedno sa sedam drugih pogonskih sistema, uključujući i PHEV, označiće ga kao pravo vozilo za entuzijaste. Nadamo se da ćemo ovim modelom dopreti do novih ljubitelja Cupra modela“, izjavio je Vaine Griffiths, predsednik Cupre i Seata.

Brend Cupra slavi treći rođendan 22. februara gde će između ostalih velikih najava, predstaviti ovaj jedinstveni model.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar