Cupra: Počela proizvodnja atraktivnog Formentora

Auto 30. sep. 202015:30
Podeli:
Prikaz standardne verzije Cupra Formentor modela, Foto: Promo

Brend Cupra počeo je sa proizvodnjom prvog modela kog su samostalno razvili. Reč je o SUV-u “formentor” koji je odmah po otkrivanju privukao pažnju čitave automobilske javnosti. Agresivnog dizajna, snažnog karaktera u popularnoj klasi, ovo je prava “cupra” za novo doba.

Prvenstveno poznata po modelima marke Seat, čije su najsnažnije verzije nosile pečat Cupra sportskog odeljenja, ova divizija je već neko vreme praktično samostalna, odnosno smatra se Seatovim podbrendom.

Foto: Promo

Saradnja sa španskim proizvođečem je svakako nastavljena, pa je Cupra bazirala svoje nove modele na bratskim platformama. Upoznali smo „cupru atecu“, „cupru leon“, a potom i prvi samostalno dizajniran model “cupru formentor”.  Fabrika u Martorelu je sada počela sa proizvodnjom sportskog SUV-a i dnevno će sa proizvodnih traka silaziti 160 primeraka.

Saznajte još:

Pod haubom sportiste u krosover izdanju nalazi se dvolitarski benzinski motor od 310 KS. Takođe, zajedno sa “cupra leon” modelom nudiće se i sa plug-in hibridnim pogonom, a već sledeće godine pridružiće im se i električna “cupra el-born”.

Ipak, pored “ateke”, “leona” i “el-borna”, “formentor” predstavlja ključnog igrača za  čitav brend, koji planira da proširi svoju ponudu i van Evrope. Od ovog krosovera impresivnih performansi se očekuje da duplira učešće na tržištu u Evropi tokom narednih pet godina.

Od 2018. godine do danas Cupra je prodala više od 55.000 automobila na globalnom nivou.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar