Podeli:
Foto: Promo

Dok čekamo premijeru i potpuno otkrivanje prvog ikada “hummera” na struju, GMC nam polako otkriva detalje. U videu možete da steknete utisak kako će raditi “crab mode”, odnosno režim za dijagonalno kretanje vozila, koji će prvi put biti implementiran u serijski model. U kojim situacijama biste vi koristili ovaj režim?

Zvanična premijera “GMC hummer” modela na struju zakazana je za 20. oktobar. Za sada se zna da će to biti prvi električni “supertruck” na svetu.

Raspolagaće sa 1.000 konjskih snaga, dok će, nekada nezgrapno, vojno vozilo u izdanju za 21. vek do 100 km/h stizati za samo tri sekunde. Kako je ranije rečeno, domet koji će obezbeđivati Ultium tehnologija i baterija kapaciteta 100 kWh, iznosiće 500 km.

Foto:promo

Pogledajte još:

Osim impresivnih performansi, električni “hummer” će imati i posebne režime vožnje, među kojima prvi put i tzv. “režim krabe”. Ovaj mod će omogućavati velikom terencu da se kreće dijagonalno, u čemu će mu pomoći sistem upravljanja na sva četiri točka.

Iako je sistem upravljanja na svim točkovima poznat odavno, poseban režim za dijagnolano kretanje vozila masovne proizvodnje do sada nije viđen u automobilskoj industriji. Uprkos tome što je ovaj režim prvenstveno namenjen savladavanju prepreka na teškim terenima, smatramo da bi lako našao primenu i u gradskim zonama, pogotovo kada je potrebno da se izvučemo iz gužvi ili da olakšamo parkiranje.

Pogledajte kako to izgleda, pa podelite vaše mišljenje gde bi još bilo zgodno koristiti “crab mode”.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar