„Oko sokolovo“ od danas kontroliše i redovno parkiranje

Društvo 01. sep. 202014:54
Podeli:
oko sokolovo
Foto:N1

Osim nepropisno parkiranih automobila, sistem "Oko sokolovo" od danas kontroliše i da li je plaćeno parkiranje za vozila koja su propisno parkirana u zoni.

Osim 93 ulice koje su do sada obilazili, vozila iz tog sistema od danas nadgledaju još 28 ulica koje su, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić, uglavnom sa opština Stari grad i Vračar.

Od danas kontrolišemo 121 ulicu, umesto 93 koliko smo kontrolisali do juče. Pored toga, od danas u toj 121 ulici sistem “Oko sokolovo“ kontroliše i redovno parkiranje što znači da građani više neće viđati kontrolore koji kontrolišu parkiranje, već će to raditi ‘Oko sokolovo’, koje će to činiti češće i efikasnije“, rekao je Vesić.

Dodao je da će ljudi koji su do sada kontrolisali parkiranje u ovim ulicama biti preraspoređeni na nove dužnosti, u delovima grada gde postoje zone i gde još uvek ne radi „Oko sokolovo“.

Inače, dodatnih 28 ulica u kojima „Oko sokolovo“ kontroliše nepropisno i propisno parkiranje su ulice Alekse Nenadovića, Baba Višnjina, Braće Nedić, Cara Uroša, Gospodar Jovanova, Gospodar Jevremova, Ivana Ðaje,

Kapetan Mišina, Kneginje Ljubice, Koče Kapetana, Kumanovska, Kursulina, Molerova, Mutapova, Nevesinjska, Prote Mateje, Rige od Fere, Simina, Smiljanićeva, Višnjićeva, Zmaja od Noćaja, Kićevska, Patrijarha Gavrila, Cara Nikolaja II, Zeleni venac, Lomina, Vojvode Petka i Bore Stankovića.

Ovaj sistem je počeo je sa radom 10. avgusta, a Vesić precizira da je do sada naplaćeno 5.085 kazni, vrednosti oko 79 miliona dinara.

„Ako se uzme u obzir da svi koji dobiju kazne imaju mogućnost da je u roku od sedam ili osam dana plate sa 50 odsto popusta, to znači da će Grad Beograd samo od bahatih vozača u prvih 20 dana rada ovog sistema zaraditi oko 320.000 evra“, rekao je Vesić i dodao da je to najbolji pokazatelj kakav je „haos“ vladao u parkiranju, pogotovo u centru grada, i koliko je sistem „Oko sokolovo“ važan za građane.

 

Komentari

Vaš komentar