Dobar stas, ali ne i glas: Hummer na struju spreman za trke

Auto 01. feb. 202114:09
Podeli:
Foto: GMC/Promo

Američki proizvođač GMC prikazao je modifikovanu verziju novog električnog Hummer-a, spremnu za Off-Road Extreme E Racing šampionat. Voziće se kroz zahtevne terene na naujdaljenijim lokacijama naše planete.

GMC je potpisao višegodišnji ugovor sa Chip Ganassi Racing timom, pa je prvi električni Hummer, prikazan prošle godine, sada dobio i svoju trkačku verziju. Izgleda prilično brutalno, uprkos tome što zvuka nema.

Iako standardna verzija prvog svetskog supertrack-a na struju razvija čak 1.000 KS, trkačka varijanta Hummer-a ima 550 KS.

Posada koja će biti angažovana na Extreme E takmičenjima tokom 2021. godine u Hummer-u biće Kyle LeDuc i Sara Price.

Ovo će ujedno biti i prva prilika da vidimo kako će se električni super-SUV pokazati na zahtevnim terenskim trkama, koje će se voziti širom sveta od aprila do decembra 2021. godine.

Preciznije, Extreme E svetki šampionat voziće se na nekim od najudaljenijih lokacija na svetu kako bi promovisao mogućnosti i sposobnosti električnih automobila.

Neke od njih su: Saudijska Arabija (pustinja), Senegal (rute pored okeana), Grenland (rute kroz arktički deo), Brazil (vožnja kroz Amazoniju), kao i glečeri Patagonije.

 

Inače, novi električni Hummer koristi posebnu Ultium bateriju, ima tri elektromotora i e4WD pogon.

Naš portal je ranije detaljno predstavio prvi GMC Hummer na struju, pa više o novom modelu pročitajte ovde.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar